Yunet
 

Sport

Železničar ubedljivo savladao Mačvu na domaćem terenu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. oktobar 2022. • 17:12 •

Železničar ubedljivo savladao Mačvu na domaćem terenu

Železničar – Mačva 3:1 (2:0)

Stadion: Mladost u Pančevu.Gledalaca: 800. Sudija: Uroš Ržić. Žuti kartoni: Simčević, Janković (Železničar) Strelci: Đorđević u 11, L.Petrović u 36, Mirosavljev u 60. minutu za Železničar, M.Nešković u 63. minutu za Mačvu.

ŽELEZNIČAR: Živković, Bačanin /46.Mirosavljev/, Balaž, Grgić/69.Janković/, Konatar,Obradović, Petrović /69.S.Jovanović/ Kovačević /69.Brkić/, Simčević, Zuvić /80.Lainović/, Đorđević.

MAČVA: Samurović, Bašić, Belić, Jevtić, Marjanović /57.Branković/, Marković, Mićanović, Pejović/75.Kapetanović/, Nešković /75.Mijailović/, Savković, Stevanović /70.Pavić/.

Fudbaleri Železničara nastavili su uspešan niz. Na domaćem terenu u meču odloženog 11. kola savladali su ubedljivo Mačvu sa 3:1 (2:0). Sa nova tri boda izabranici Tomislava Sivića učvrstili su se na trećem mestu i sada iz 15 utakmica imaju ukupno 28 bodova, tri više od četvrtoplasirane Inđije. U toku je „potera“ za vodećim tandemom IMT-om na prvom mestu i drugoplasiranim Grafičarom.

Od dolaska Tomislava Sivića na klupu Železničara, ovo je bila peta pobeda, računajući i kup utakmicu sa Novim Sadom, uz tri remija i jedan poraz od Inđije.

Železničar je opravdao ulogu favorita i odmah na startu meča nametnuo inicijativu. U takvom ritmu, Mačva nije imala šta da traži, a dobru igru domaći su materijalizovali u 16. minutu, kada je mrežu gostiju pogodio Aleksandar Đorđević.

Nastavili su domaći za ofanzivom pa se na odmor otišlo sa vođstvom od 2:0 zahvaljujući golu Petrovića.

U nastavku utakmice Tomislav Sivić je pojačao napad, ali se ni gosti nisu predavali. Železničar je imao dva zicera preko Grgića i Marka Jovanovića, međutim mreža gostuju se u te dve situacije se nije zatresla.

Treći gol je delo Mirosavljeva, ali radost nije dugo trajala jer je Nešković smanjio na 3:1. Mogli su gosti brzo i do drugog gola, ali je Živković sprečio iznenađenje.

U narednom kolu fudbaleri Železničara gostuju Zlatiboru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad