Yunet
 

Sport

Železničar pobedio Novi Sad i plasirao se u osminu finala Kupa Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. oktobar 2022. • 18:42 •

Železničar pobedio Novi Sad i plasirao se u osminu finala Kupa Srbije

Železničar – Novi Sad 3:0 (1:0)

Stadion: Mladost u Pančevu. Gledalaca: 500. Sudija: Ljubiša Borisavljević. Strelci: Grgić u 17, Zuvić u 61, Đorđević u 62. minutu. Žuti kartoni: Janković (Železničar), Serdar (Novi Sad)

ŽELEZNIČAR:Petrović, Lainović, Konatar /46.Obrenović/, Milikić, Kordić/73.Mirosavljev/, Zuvić, Janković, Grgić /59.Kovačević/, Brkić /59.Đorđević/, Dimitrić /68.Jovanović/, Obradović.

NOVI SAD:Nović, Vuksanović, N.Ilić, J.Ilić /68.Jovanović/, Mirosavljev/59.Kokir/, Gluščević,Serdar /59.Tričković/, Mirković, Živković/73.Marić/, Blagojević/68.Zečak/, V.Ilić.

Sigurnom i efikasnom igrom fudbaleri Železničara plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije. Pančevci su na domaćem terenu savladali Novi Sad 3:0 i još jednom pokazali da se nalaze u odličnoj formi. Zanimljivo strelci na ovoj utakmici bili su bivši i sadašnji igrači Čukaričkog na pozajmici u Železničaru.

Domaći su poveli već u 17. minutu preko Daria Grgića. Bila je to lepa akcija Železničara, krunisana pogotkom jednog od najboljih igrača tima iz Pančeva.

Do kraja prvog dela igre imali su domaći nekoliko prilika, ali do put do mreže Vuksanovića nisu našli.

U nastavku utakmice Tomislav Sivić napravio je nekoliko izmena, ispostavilo se prava rešenja za nastavak meča.

Pokušavali su gosti iz Novog Sada da stignu do izjednačenja, međutim bez ozbiljnih prilika za gol.

Za dva minuta fudbaleri Železničara postigli su dva gola.

U 61 minuti Dimitrić je maestralno uposlio Zuvića koji se oslobodio dvojice čuvara i pogodio ugao golmana Novića za 2:0.

Samo minut kasnije Đorđević je sa ivice šesnaesterca šutirao i postigao pogodak za ubedljivo vođstvo Pančevaca. Do kraja meča domaći fudbaleri Kordić, Mirosavljev su imali dobre prilike, a za goste Veljko Ilić i kapiten Vukasović, ali promene rezultata nije bilo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad