Yunet
 

Sport

Železničar ubedljivo pobedio Rad

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. oktobar 2022. • 18:45 •

Železničar ubedljivo pobedio Rad

Železničar – Rad 4:1 (1:0)

STADION: SC“Mladost“ u Pančevu. Gledalaca: 800. Sudija:Danilo Jerinić. Žuti kartoni: Bacanović, Stević (Rad). Strelci: Simčević u 15, Đorđević u 51, Petrović u 82, Kordić u 90. minutu za Železničar, a Marković u 63. minutu za Rad.
ŽELEZNIČAR: Živković, Balaž, Dimitrić /55.Zuvić/, Grgić /78.Obrenović/, Jovanović, Konatar, Kovačević /69.Janković/, Mirosavljev /78.Kordić/,Petrović, Simčević,Đorđević.
RAD:Đurković, Arsić /75.Gašić/, Blagojević /46.Mandić/, Jovanović,Markišić, Marković, Mihajlović /75.Adamović/, Mirosavljević /46.Nenadović/ ,Mitrović, Savić, Stević.
Lako i ubedljivo fudbaleri Železničara stigli su do nove pobede na domaćem terenu. Nošeni podrškom sa tribina izabranici Tomislava Sivića slavili su protiv Rada sa 4:1.
Da će bodovi ostati u Pančevu, bilo je jasno već posle 15 minuta igre, kada je Simčević doveo Železničar u vođstvo. Nisu se stečenom prednošću zadovoljili domaći igrači, već su tražili prolaz ka golu Đurkovića, ali u prvom poluvremenu morali su da se zadovolje sa samo jednim pogotkom.
Pojačali su ritam domaći, a nagrada u vidu drugog gola stigla je u 51. minutu kada je Aleksandar Đorđević povisio na 2:0.
Uspeli su da smanje prednost gosti, činilo se da će posustati igrači Železničara, međutim pravovremenim izmenama, Sivić je uneo potrebnu energiju na teren, pa je brzo na semaforu pisalo 3:1. Konačan rezultat u poslednjem minutu utakmice postigao je Šaleta Kordić.
Ubedljivom pobedom Železničar se učvrstio na četvrtom mestu sa 18 bodova, ali ima i utakmicu manje u odnosu na trećeplasiranu Inđiju.
U narednom kolu Železničar igra sa IMT-om što će biti derbi 13. kola.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena