Yunet
 

Sport

Železničar u derbiju deklasirao ekipu iz Gornjeg Milanovca

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. septembar 2022. • 19:02 •

Železničar u derbiju deklasirao ekipu iz Gornjeg Milanovca

Železničar – Metalac 4:1 (2:1)
Stadion: SC „Mladost“ u Pančevu. Gledalaca: 1.000. Sudija: Nikola Petrović. Strelci: Girgić u 37, 40. Dimitrić u 59, Simčević u 75. minutu za Železničar, Milošev u 31. minutu za Metalac. Žuti kartoni: Grgić, Petrović (Železničar).
ŽELEZNIČAR: Živković, Balaž, Dimitrić /72.Lainović/, Grgić/81.Kordić/, M.Jovanović, Konatar, Kovačević /56. Brkić/, Mirosavljev /81.Dašić/, Petrović, Simčević, Đorđević /72.Obeng/.
METALAC: Mirković, Abdul /46.Abah/, Bačkulja, Fićović /64.Žakula/, Maksomović /70.Milinković/, Milošev/77. Ratkov/, Nešić, Nikolić, Škorić, Zdravković, Đurić.
U derbiju 9. kola fudbaleri Železničara na domaćem terenu deklasirali su ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca sa 4:1. Ovo je ujedno bila prva pobeda i to pred domaćom publikom iskusnog stručnjaka Tomislava Sivića. Konačno je sve što je novi šef struke Pančevaca želeo da vidi od svoje ekipe, pretočeno na terenu u golove, rezultat i nova tri boda. Već na početku utakmice videlo se da će rad sa trenerom superligaškog kalibra dati rezultat.
Ipak, neopreznost u odbrani domaćih u 30. minutu iskoristio je Lazar Milošev i doveo Metalac u prednost. Bio je to šokantan pogodak za Pančevce, međutim brzo su se oporavili i već sedam minuta kasnije izabranici Tomislava Sivića stigli su do izjednačenja, preko jednog od najboljih igrača Daria Grgića, koji je bio uspešniji od golmana Mirkovića i tri minuta kasnije. Povijala se u finišu prvog dela igre odbrana Metalca, ali je na poluvreme Železničar otišao samo sa golom prednosti.
Ono što sjajnom treneru Siviću i njegovim izabranicima nije pošlo za nogom u prvom delu igre jeste u nastavku. Pitanje pobednika bilo je rešeno u 59. minutu kada je Dimitrić pogodio za 3:1.
Pokušali su gosti iz Gornjeg Milanovca, odnosno trener Dejan Radjenović, izmenama da razmrda ekipu i promeni tempo igre, međutim imao je Sivić sa svojim timom odgovor na to. Konačnih 4:1 postavio je Simčević u 75. minutu igre, a do kraja utakmice mogli su domaći da postignu bar još jedan gol.
Publika sa stadiona „Mladost“ u Pančevu konačno je gledala dobru igru Železničara i ubedljivu pobedu, pa je zadovoljna i napustila tribine.
Posle devetog kola Železničar je četvrti na tabeli sa 16 bodovoa, koliko ima i trećeplasirana Inđija. Grafičar je na prvom mestu sa 23 boda, dok IMT ima jedan manje na drugom mestu. U narednom kolu izabranici Tomislava Sivića, gostuju ekipi Radničkog u Sremskoj Mitrovici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad