Yunet
 

Sport

Zahuktala se 40. Vojvođanska Zlatna rukavica

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. septembar 2022. • 15:14 •

Zahuktala se 40. Vojvođanska Zlatna rukavica

Jedan od najprestižnijih turnira u olimpijskom boksu za omladinske kategorije, ove godine održava se jubilarni 40. put u Subotici. Reč je o Vojvođanskoj zlatnoj rukavici koja je starovala 14. septembra u Subotici u Hali sportova, a finale je zakazano za 18. Septembar 2022, na Gradskom trgu.

Turnir za omladince i omladinke okupio je 204 boksera i bokserke sa svih kontinenata, iz 22 zemlje, a održava se u organizaciji Boks kluba „Spartak“ i Bokserskog saveza Srbije, a uz podršku Grada Subotice i gradskog Sportskog saveza.

Za brojne takmičare ovaj tradicionalni turnir koji je ugledao svetlost dana daleke 1980. godine biće provera pred svetsko prvenstvo koje će biti održano u Španiji.

“Pripreme smo odradili na na Paliću, bilo je dosta povreda, ali bez obzira na sve trenirali smo naporno i kvalitetno, očekujem da reprezentativci naše zemlje postignu dobar rezultat, da nam donesu mnoštvo medalja i ovo je svojevrsna provera pred svetsko prvenstvo koje će biti održano u Španiji od 13. do 27. novembra ove godine – rekao je selektor Omladinske reprezentacije Srbije u boksu, Nenad Vasiljević.

Prošlogodišnja pobednica Vojvođanske rukavice Sara Ćirković, koja je juniorski šampion Evrope, braniće trofej od prošle godine, dok je prošlogodišnji pobednik Rastko Simić, inače vicešampion Evrope, povređen tokom priprema, tako da neće braniti naslov šampiona na 40. Vojvođanskoj rukavici u Subotici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad