Yunet
 

Sport

Ministarka Kisić u poseti opštini Kovačica

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. septembar 2022. • 09:30 •

Ministarka Kisić u poseti opštini Kovačica

Opština Kovačica sprovodi brojne projekte i podstiče bavljenje sportom kod mladih. Posebna pažnja pruža se osobama sa invaliditetom, a jedan od načina je i kroz projekat ,,Inkluzivni džudo – džudo za sve”. Ovaj program već dugo podržava i ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a jedan trening inkluzivnog džudoa bio je povod za posetu ministarke Kisić ovoj opštini.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja već četvrtu godinu učestvuje u projektu ,,Inkluzivni džudo – džudo za sve” koji se sprovodi u opštini Kovačica. Ovim povodom ministarka Darije Kisić i pomoćnica u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević posetile su jedan njihov trening u SC ,,Slavija”.

Znate da je kompletna ideja svih naših aktivnosti sektora koji podržava rad i aktivnost osoba sa invaliditetom jested a stvaramo Srbiju bez barijera, vi nam pokazujete praktično svakim danom da nemate nikakve barijere, nikakve prepreke, i zajedno ćemo u budućnosti da priređujemo ovakve i slične događaje, da učimo jedni od drugih i da zaista stvaramo našu lepu zemlju bez berijera. – istakla je Darija Kisić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Poseti su prisustvovali i predsednica južnobanatskog okruga Marina Toman, predsednik opštine Jaroslav Hrubik i direktorka Centra za socijalni rad Dušanka Petkrak.

Već četvrtu godinu Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sector za zaštitu osoba sa invaliditetom podržava ovaj naš projekat, podržava naše korisnike da žive zdravim sportskim životom. Imali su priliku da ih vide na delu, da vide da je njihov život zaista ispunjen i da imaju moghućnosti da budu jednaki sa svima ostalima, da mogu i oni da budu sportisti i treniraju džudo. – rekla je Dušanka Petrak, direktorka Centra za socijalni rad Kovačica.

Ove inkluzivne treninge realizuje akreditovani džudo klub ,,Jedinstvo “ iz Kačareva.

Ministarka Darije Kisić i Biljana Barošević nisu prvi put u Kocvačičke gošće, pa su ovu posetu iskoristile da obiđu i UŽ ,,Kovačica” koja im je prema njihovim rečima, od prošle posete ostala u lepom sećanju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena