Yunet
 

Sport

Pet zlatnih medalja za džudiste Tamiša, na međunarodnom turniru „Trofej Tamiša 2022“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. septembar 2022. • 11:13 •

Pet zlatnih medalja za džudiste Tamiša, na međunarodnom turniru „Trofej Tamiša 2022“

Džudo klub “Tamiš” iz Pančeva organizovao je međunarodni turnir “Trofej Tamiša 2022”, u Sportskom centru Šumice u Beogradu. Izuztno su bili uspešni takmičari domaćeg tima, a klubu su doneli čak pet zlatnih medalja i četiri bronzane, što je svakako veliki uspeh.
Na turniru je učestvovalo 72 džudo kluba iz Nemačke, Grčke, Kipra, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Srbije. U Šumicama se okupilo 650 takmičara.
Turnir je otvorila Andrea Stojadinov, evropski vicešampion i članica Džudo kluba „Tamiš“.
Pobednik turnira je Džudo klub Akademik iz Nikšića sa 57 poena, drugoplasirani je Džudo klub Rakovica sa 56 poena, dok se na treće mesto plasirao Džudo klub Partizan – Beograd 53 poena. Džudo klub Tamiš iz Pančeva zauzeo je četvrto mesto sa 50 poena.
Najmlađe džudoke Tamiša nastupile su u uvodnom delu turnira. Svi su osvojili medalje za svoj nastup, a ovo je bilo za sve male takmičare dragoceno iskstvo. U takmičarskom delu nastupilo je 26 takmičara Džudo kluba „Tamiš“, a njih devetoro je osvojilo medalje.
Zlatne medalje osvojili su: Novaković Natalija, Dolinga Nikola, Dolinga Dejan, Novaković Petar i Sekulović Milena.
Bronzom su se okitili: Pavle Ćosić, Katarina Kešin, Kristian Lehni i Aleksa Lehni.
Na peto mesto plasirali su se Petar Savičić, Vasilije Stajčić i Marija Penevska,a na sedmo mesto Stefan Bogatinčević, Vukan Ranislavić, Marko Radovančev i Aleksa Sudimac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad