Yunet
 

Sport

Tomislav Sivić preuzeo Železničar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. septembar 2022. • 14:08 •

Tomislav Sivić preuzeo Železničar

Tomislav Sivić, od danas je zvanično novi šef stručnog štaba Železničara. Bili su strpljivi u upravi kluba, čekali su i dočekali trenera kojeg su želeli. Sa druge strane uprkos ponudama brojnih klubova iz elitnog ranga, Sivić je odlučio da dođe u Pančevo. Želje i ambicije uprave kluba i uspešnog trenera su se poklopile, pa je i do dogovora lako došlo.

Železničar je trenutno treći na tabeli iza Grafičara i IMT-a, a želja svih u klubu je da se sa prve pozicije ekipa plasira u superligaško društvo. Zato je i jasan izbor Tomislava Sivića na mesto trenera.

Inače, novi šef struke nije gubio vreme, već je sa ekipom odradio prvi trening, kako bi se što pre upoznao sa igračkim kadrom. Priznao je Sivić da je već gledao nekoliko utakmica Železničara i da zna na kojim segmentima igre bi trebalo više raditi u narednom periodu.

Novog šefa struke u prostorijama kluba predstavio je Ivan Adžić, sportski direktor Železničara.

– Pre desetak dana posle utakmice u Užicu ostali smo bez trenera i nismo želeli da žurimo sa izborom novog i da angažujemo prvog koji je slobodan. Imali smo nekoliko sastanaka i posle stručnih analiza odlučili smo da je najbolje rešenje za našu ekipu Tomislav Sivić. Radi se o iskusnom stručnjaku koji je predvodio mladu reprezentaciju, a 10 godina je radio i u Mađarskoj. Očekujemo da će uspeti da zadovolji ambicije našeg kluba- rekao je Ivan Adžić, sportski direktor Železničara.

Tomislav Sivić, novi trener Železničara se zahvalio na dočeku i poverenju koje mu je ukazano. Nije skrivao da mu je drago što će raditi u Pančevu i klubu koji ima visoke ambicije.

– Imao sam nekoliko ponuda i iz supeligaških klubova, ali odlučio sam se za Železničar, jer mi se svideo njihov projekat. Sportski izazov je presudio i želja da Pančevo prvi put dobije superligaša. Da ne verujem da je to moguće ne bih ni dolazio. Gledao sam jednu utakmicu uživo i to protiv Grafičara, ali sam pogledao i snimke nekih drugih mečeva. Mogu da kažem da je ovoj ekipi neophodna veća želja za pobedom i pobednički mentalitet. Ja sam tu da im ga prenesem- zaključio je Tomislav Sivić.

Već na startu pred Tomislavom Sivićem je veliki izazov, jer Železničar u 8. kolu Prve lige Srbije igra u ponedeljak u Inđiji prtiv istoimene ekipe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena