Yunet
 

Sport

Počeo otvoreni šahovski turnir „Pančevo open 2022″

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. avgust 2022. • 10:00 •

Počeo otvoreni šahovski turnir „Pančevo open 2022″

Počeo je otvoreni šahovski turnir „Pančevo open 2022″ koji traje do 31. avgusta . Ovaj turnir koji se održava po treći put okupio je šahiste iz grada i okolnih mesta, kao i majstore ove igre iz zemlje i regiona.

Šahovski klub ,,Aljehin” i Šahovski savez Vojvodine več dugo rade na promociji ovog plemenitog sporta u Pančevu, koje polako postaje jedan od bitnih centara šaha u Srbiji. Broj takmičara svake godine je brojniji, a kvalitet turnira bolji, ističe predsednik šah kluba „Aljehin“ Predrag Tomin.

– Očekujemo oko 40 igrača na standardnom šahu, oko 60-70 na omladinskom i oko 50-ak na blitzu. To su tri takmičenja u okviru ovog jednog takmičenja. Zadovoljni smo odzivom i kvalitetom igrača. Ono što je za nas važno to je da se javilo dosta mladih igrača pre svega iz Srbije, računamo i omladinske, državne i kadetske prvake. Javilo se par mladih igrača iz Azerbejdžana, Rusije, Slovenije i na kadetskom će učestvovati i kadeti iz Hrvatske i Bosne. Sve to zajedno daje utisak jednog jakog turnira. – izjavio je predsednik šah kluba „Aljehin“ Predrag Tomin.

Rejtingovani turnir po Švajcarskom sistemu od devet kola održava se svakog dana do 31. avugsta. U okviru glavnog turnira 27. avgusta biće održan kadetski rapid turnir, a dan kasnije i blitz turnir.

– Šah je sport gde su otvorena vrata svim takmičarima i ne postoji starosna granica. Nas posebno raduje veliki broj mladih takmičara kako iz Srbije tako i iz regiona i inostranstva. Očekujemo da nam stignu izvanredni mlađi takmičari iz Azerbejdžana. – istakao je Tomin.

Međunarodni šahovski turnir „Pančevo open 2022“ održava se u prostorijama Narodnog muzeja. Organizatori turnira su ŠK „Aljehin“ iz Pančeva i Šahovski savez Vojvodine uz podršku Narodnog muzeja Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena