Yunet
 

Sport

Fantastični fudbaleri Železničara stigli do treće vezane pobede

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. avgust 2022. • 19:05 •

Fantastični fudbaleri Železničara stigli do treće vezane pobede

Jedinstvo – Železničar 0:2 (0:0)

Stadion: “Dragan Džajić”. Gledalaca: 1000. Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac). Pomoćnici: Aleksandar Govedarović i Ilija Novaković. Strelci: Zuvić u 51. i Lainović u 86. minutu za Železničar. Žuti kartoni: Konatar, Odita (Železničar), Doderović, Rajović (Jedinstvo) . Crveni karton; Aleksandar Đorđević u 44. Minutu (Železničar)

JEDINSTVO: Jovanović, Andrić, Denić, Doderović, Jovović /70.Marinković/, Marković, Milanović/57. Stevančević/, Mitić /15. Avrić/, Radojičić, Rajović /57. Sević/, Živojinović.

ŽELEZNIČAR: Živković, Grgić /46. Lainović/, Jovanović, Konatar, Kordić/72.Odita/, Regan /88. Janković/, Obradović /46.Dašić/ Petrović, Simčević, Zuvić /63.S.Jovanović/, Đorđević.

Fenomenalnom igrom Železničar je stigao do treće vezane pobede i to na teškom gostovanju Jedinstvu iz Uba. Oba gola Pančevci su postigli u drugom poluvremenu i to kada su imali igrača manje na terenu. Domaći tim “načeo” je Zuvić početkom prvog poluvremena, da bi konačan rezultat postavio Lainović četiri minuta pre kraja utakmice.

Ovo je fudbalerima Železničara ujedno bila i najubedljiviju pobeda ove sezone, jer su prethodne dve utakmice protiv Trajala i Novog Sada završili pobedama sa po 1:0. Ono što može da raduje trenera Igora Savića, jeste odlična igra u odbrani, s obzirom i da golman Živković na minula tri meča nije primio gol.

Uprkos boljoj igri, fudbaleri Železničara nisu u prvom delu uspeli da materijalizuju prilike protiv Ubljana. Istina, prvi su zapretili domaći igrači u 15. minutu preko Nikole Radojičića, ali je šutirao preko gola. U 23. minutu Petrović je pokušao sa distance, ali je golman Jedinstva, Jovanović izbio loptu u korner, pre toga lepu šansu imao je i Zuvić.

Usledila je potom kontra na dugoj strani, Živojinović je “nanizao” nekoliko igrača gostiju, šutirao je, ipak, odlično je intervenisao golman Živković. Imao je Grgić odličnu priliku u finišu prvog dela igre, bio je u odličnoj prilici, oboren je s leđa, ali sudija iz Kragujevca pokazao je da se igra nastavi.

Opet su lepo kombinovali igrači Železničara u 40. minutu, Zuvić je sa desne strane ubacio loptu u sredinu do Grgića, ovaj je sa jedanaest metara sam šutirao, ali iznad prečke.

U 44. minutu Železničar je ostao sa igračem manje. Đorđević je na sredini terena povukao Avrića i dobio direktan crveni karton.

Morao je trener Igor Savić da reaguje na poluvremenu, pa je na teren poslao Lainovića i Dašića. Uprkos tome što su bili brojčano slabiji fudbaleri Železničara uspeli su hrabrom igrom da stignu do gola u 51.minutu. Na centaršut Lainovića, Zuvić je glavom sproveo loptu u mrežu Jedinstva. Ulaskom Lainovića, Železničar je dobio na brzini. Desni bek Pančevaca je bio na svakom delu terena, a pored asistencije upisao je nešto kasnije i gol.

Da su fudbaleri Železničara brojčano slabiji uopšte se nije primećivalo na terenu. Trčali su i borili se za svaku loptu Pančevci, a u odbrani je prednjačio iskusni Marko Jovanović. Strpljivo su igrali gosti što je bilo i logično, jer su imali rezultatsku prednost.

Mladen Živković, golman Železničara je fenomenalno intervenisao u 74. minutu, posle šuta Filipa Avrića. Potom je pokušao i Doderović, njegov udarac zaustavio je Konatar.

Kada su svi pomislili na Ubu da će domaćin stići do izjednačenja, usledila je kazna na drugoj strani terena. Fenomenalni Nikola Lainović video je da odbrana Jedinstva nije dobro postavljena, usledio je brzo prodor po desnoj strani i efektna završnica za konačnih – 0:2.

U petom kolu Železničar u Pančevu u derbiju dočekuje Grafičar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena