Yunet
 

Sport

Fantastična igra i pobeda Železničara protiv Trajala

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. avgust 2022. • 20:22 •

Fantastična igra i pobeda Železničara protiv Trajala

Železničar – Trajal 1:0(1:0)

Stadion: SC Mladost u Pančevu. Gledalaca: 1500. Sudija: Ljubiša Borisavljević. Pomoćnici: Marko Živković i Uroš Radovanović. Strelci: Grgić u 27. minutu za Železničar.

ŽELEZNIČAR: Živković, Dimitrić /od 46. Janković/, Grgić /od 70. Zuvić/, M.Jovanović, Lainović /od 46. Konatar/, Regan /od 80. Tomić/, Obradović, Odita /59.kordić/, Petrović, Simčević, Đorđević.

TRAJAL: Jordanov, Aleksić, Golubović, Jović /46. Milisavljević/, Krstić, Matejević, Pavlović, Punoševac, Radivojević, Sredojević, Stojanović.

Još jednom su kao pobednici izašli fudbaleri Železničara ove sezone. U Pančevu je „pao“ Trajal iz Kruševca. Konačno su izabranici Igora Savića na pravom putu, sa dve vezane pobede došli su tamo gde im je realno i mesto u vrh tabele.

Gol odluke postigao je mladi Dario Grgić već u 27. minutu utakmice. Sve je sam uradio vezista domaćih. Po­sle do­bre ak­ci­je us­peo je da se oslo­bo­di ču­va­ra i po­go­di ugao iza ne­moć­nog Jor­da­no­va.

I pre toga imali su Pančevci priliku, već u petom minutu. Re­gan je po­čeo ak­ci­ju, Gr­gić je bio u prilici, ali gol­man Tra­ja­la je ovoga puta iza­ša­o­ kao po­bed­nik iz du­e­la. Gosti su zapretili preko Radivojevića u 15. minutu, ali je Živ­ko­vić je le­po od­bra­nio.

Železničar je dominirao tokom većeg dela utakmice i samo zahvaljujući spretnosti golmana Trajala u Pančevu nije bilo više golova u mreži Kruševljana. Nizali su se napadi jedan za drugim, međutim na kraju se ispostavilo da je Grgićev gol presudio pobednika.

U dru­gom po­lu­vre­me­nu, pr­vu pri­li­ku ima­li su do­ma­ći­ni u 54. mi­nu­tu Sim­če­vić je cen­tri­rao, a Ob­ra­do­vić gla­vom šu­ti­rao pre­ko go­la. Pokušao je do kraja utakmice i Zu­vić lepom asistencijom da doprinese ubedljivijoj pobedi domaćih. Upo­slio je Kor­di­ća ko­ji je šu­ti­rao po ze­mlji, a gol­man Jor­da­nov no­gom spre­čio po­go­dak.

Do kra­ja, me­ča go­sti su po­ku­ša­va­li da do­đu do iz­jed­na­če­nja ali je od­bra­na sa Živ­ko­vi­ćem na če­lu us­pe­la je da sa­ču­va mre­žu.

Železničar je i drugu utakmicu zaredom završio minimalcem, ali se pobedi u „zube“ negleda, jer igra se ne pamti već rezultat. Sa nova tri boda Železničar je „skočio“ na tabeli i krenuo putem koji je pre početka sezone zacrtalo rukovodstvo kluba.

U narednom kolu fudbaleri Železničara gostuju Jedinstvu na Ubu, biće to svakako derbi četvrtog kola.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena