Yunet
 

Sport

Železničar ubedljiv u Novom Sadu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. avgust 2022. • 16:38 •

Železničar ubedljiv u Novom Sadu

Fudbaleri Železničara savladali su RFK Novi Sad rezultatom 0:1, I tako ostvarili prva tri boda u novoj sezoni Prve lige Srbije. Gol odluke postigao je Aleksandar Simčević već u 4. minutu utakmice. U narednom kolu fudbaleri Železničara dočekuju na domaćem terenu Trajal iz Kruševca.

Fudbaleri Železničara pobedom na gostovanju u Novom Sadu, osvojili su prva tri boda u novoj sezoni Prve lige Srbije. Odlučujući momenat utakmice desio se već u 4. minutu kada je odbijenu loptu u kaznenom prostoru u mrežu poslao kapiten Železničara Aleksandar Simčević. Izabranici Igora Savića odigrali su daleko bolje nego u prvom meču na domaćem terenu i nagrada je stigla u vidu pobede na teškom gostovanju. Savić ističe da je ekipa Novog Sada kvalitetna ekipa I da se pribojavao ove utakmice, ali da je zadovoljan igrom svog tima.

„Utakmica, moram da se vratim na to, sa IMT-om po meni nije bila rezultatska. Novi Sad je mnogo više pokazao od rezultata i pribojavao sam se reakcije jer sam znao da je to skup veoma dobrih igrača stručno vođenih od mog kolege. Iskreno da kažem pribojavao sam se utakmice. Ušli smo u utakmicu po meni odlično, odlično odigrali prvo poluvreme, disciplinovano, jako, agresivno, onako kako smo se dogovorili u pripremi utakmice igrači su ispunili. Drugo poluvreme je po mom mišljenju bio totalni obrt, Novi Sad je krenuo na sve ili ništa. Neki moji mladi igrači malo su pogubili glavu, ali nekom velikom voljom i željom na kraju su uspeli da sve te napade Novog Sada, koji su krenuli dubinskim loptama da opterećuju našu liniju,dobro odbranili I po meni veoma važna tri boda posle onako šokantnog poraza od Zlatibora. Čestitao bih Novom Sadu na fer i korektnoj igri, domaćinima na dobrom domaćinstvu i da im poželim sve najbolje u nastavku Prvenstva”, kaže Igor Savić, šef stručnog štaba Železničara.

Da je bilo malo više sreće u završnici Železničar bi se u Pančevo vratio i sa ubedljivijim rezultatom. I ovako je odlično ispalo po „Dizelku“. Šef stručnog štaba RKF Novi Sad, Aleksandar Radunović, čestitao je fudbalerima Železničara na pobedi I osvrnuo se na igru svoje ekipe.

„Neugodna dva poraza za nas, međutim mogu da kažem da ovaj poraz ima i svoju pozitivnu stranu. Ova utakmica danas je pokazala da se mi dižemo kao tim I siguran sam da uz ovakav pristup I uz ovakvu želju koju su pokazali moji momci, bićemo neugodan protivnik za svakoga u Lgi. Siguran sam da će pobede doći kao nagrada za nešto što pružamo na terenu. Vrlo sam zadovoljan odnosom, agresivnošću za razliku od prve utakmice protiv IMT-a. Pokazali smo sada mnogo više u nekom segment same organizacije napada. Ima puno prostora za napredak, ali i tu se vide određeni pomaci. Samo treba da nastavimo ovako sa ovom energijom, sa ovim žarom i suguran sam da će pobede vrlo brzo doći”, rekao je Savić.

Pančevačka dizelka pre starta sezone projetkovana je kao najozbiljniji kandidat za plasman u elitni rang. U prošlom kolu je na iznenađenje svih poražena od Zlatibora, ali se pobedom u Novom Sadu vratila u pobednički ritam. U narednom kolu fudbaleri Železničara dočekuju na domaćem terenu Trajal iz Kruševca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena