Yunet
 

Sport

Fudbaleri Železničara dočekuju ekipu Zlatibora 1. avgusta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. jul 2022. • 09:08 •

Fudbaleri Železničara  dočekuju ekipu Zlatibora 1. avgusta

Fudbaleri Železničara u prvom kolu Prve lige Srbije, na domaćem terenu dočekuju ekipu Zlatibora. Igrači su u pripremnom periodu odigrali šest prijateljskih utakmica i upisali tri pobede, dva remija i samo jedan poraz od Slobode iz Užica. Ipak, sudeći po igri koja je na svakoj utakmici bila na visokom nivou, fudbaleri Železničara spremno dočekuju start nove sezone, sa ciljem da u istoj ostvare istorijski plasman u elitno takmičenje. Ukoliko u tome uspeju naredne sezone će u Pančevu gostovati Zvezda, Partizan, Čukarički, Vojvodina, a to je cilj kompletne uprave Železničara.

U Pančevo 1. avgusta stiže ekipa Zlatibora. Prema rečima Igora Savića, šefa stručnog štaba FK „Železničar“, očekivanja su velika, a igrači start sezone dočekuju u punoj formi, a ono što je pozitivno jeste da su svi u konkurenciji za pomenuti duel.

– Pripremni period je prošao veoma uspešno. Igrači su odradili maksimalno profesionalno ovaj deo koji je najteži za svakog sportistu. Spremno dočekujemo prvu utakmicu sa Zlatiborom. Favoriti smo i moramo da preuzmemo tu ulogu, ali i da to opravdamo na terenu. Mišljenja sam da smo spremni. Igrači su pokazali da žele da ispune taj cilj koji je pred nama, svi jedva čekamo ponedeljak da utakmica počne.
Kapiten ekipe Aleksandar Simčević istakao je da je atmosfera u ekipi na zavidnom nivou, da svi imaju isti cilj, a to je pobeda. Ujedno je pozvao publiku da u ponedeljak dođu i da im daju punu podršku.

– Iza nas je jako dobar pripremni period koji je prošao bez ijedne povrede. Svi igrači su spremni za početak prvenstva. Svako od nas razume i zna koji je cilj FK „Železničar“ tako da su svi spremni da od prvog kola krenu jako i agresivno u borbu za bodove. Garantujem da će svi igrači za svaku utakmicu dati maksimum. Favoriti smo, ali to moramo da pokažemo i na terenu. Ubeđen sam da prvog avgusta, u prvo kolo idemo po tri boda. Pozvao bih navijače da dođu da nas podrže jer nam je to veoma potrebno.

Igor Savić je dodao da je period adaptacije novih igrača vrlo uspešno savladan i da je ekipa spremna za predstojeće prvenstvo. Utakmica protiv Zlatibora se igra u ponedeljak, 1. avgusta, u 17:30 na novom terenu Sportskog centra „Mladost“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad