Yunet
 

Sport

Igor Savić trener Železničara zadovoljan učinkom na pripremama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. jul 2022. • 12:14 •

Igor Savić trener Železničara zadovoljan učinkom na pripremama

Železničar narednu kontrolnu utakmicu na Zlatiboru igra u subotu, 16. jula, protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, duel počinje u 16.30, a igra se na terenu hotela Palisad. Ovo će Pančevcima biti četvrti meč na pripremama, a trenutni učinak je jedan remi protiv Rada 1:1, pobeda protiv OFK Vršca (2:1) i poraz od Slobode (1:2).

-Imamo još mnogo prostora za napredak i moji momci će se nadograđivati tokom cele sezone. Posle četiri nedelje priprema nemamo povređenih igrača, čime sam posebno zadovoljan. Svi rade punom parom i podjednako konkurišu za sastav. U punoj snazi ćemo dočekati prvenstvo. Utakmica u Užicu protiv Slobode je bila zahtevna, jer su svi igrali po 60 minuta, a mi smo isprobavali razne kombinacije.
Ono što je evidentno jeste da fudbaleri Železničara nisu imali dovoljno koncentracije u završnici meča, odnosno da im je realizacija trenutno najveći problem.

– Rezultati nisu primarni u ovoj fazi priprema, važnije nam je bilo da vidimo šta treba ispravljati. Ekipa je prilično izmenjena, ali igrači se dobro uklapaju, rade, disciplinovani su i zaista verujem u ovaj tim. U ovom trenutku efikasnost jeste naša boljka, međutim momci su sada u najjačem zamoru, noge su preteške, slabija je koncentracija. Čim dođe svežina, sve će to biti mnogo bolje. Završnica napada je u ovoj fazi problem svim ekipama, jer se nalaze u piku zamora. Siguran sam da će naši napadači proraditi i da će sa lakoćom rešavati prilike kakve smo imali u Užicu. Neće nam biti nimalo lako u šampionatu, nije lako biti deo tima koji otvoreno napada titulu, jer će nama svaka utakmica biti kao finale. Zato i želim da delujemo kao tim, hoću ekipu ne individualce – rekao je Savić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena