Yunet
 

Sport

Košarkaši Srbije okupljaju se 1. avgusta u Staroj Pazovi, Grčka poslednji test

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. jul 2022. • 11:36 •

Košarkaši Srbije okupljaju se 1. avgusta u Staroj Pazovi, Grčka poslednji test

Reprezentacija Srbije će pripreme za mečeve sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023, pa i Evropsko prvenstvo, početi 1. avgusta.

Za razliku od prethodnih godina kad su trenirali u Pioniru, pa i od gradske vreve i visokih temperatura „bežali“ na planinu – Kopaonik je dugo bio baza Orlova – naši reprezentativci će ovog leta biti na pripremama u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi.

Očekuje se da će Pešić na okupu imati kompletan tim 10. avgusta kad NBA igrači mogu da se priključe.

Za sada su zakazane tri prijateljske utakmice, protiv Slovenije u LJubljani (17. avgust) i na Superkupu u Hamburgu. Prvi protivnik (19. avgusta) je Italija, zavisno od ishoda dan kasnije Orlovi igraju protiv Nemačke ili Češke.
Srbija u prvoj rundi Evropskog prvenstva igra u Pragu, gde će joj rivali biti: Holandija, Finska, Poljska, Češka i Izrael. Četiri ekipe idu u završnicu koja će se igrati u Berlinu.

Nikola Jokić i Janis Adetokunbo, MVP igrači NBA lige u poslednje četiri godine, ukrstiće koplja 25. avgusta u Beogradskoj areni.

KS Srbije je odlučio da „ispraćaj” Srbije na Evropsko prvenstvo bude u našoj najvećoj dvorani, jer se između ostalog procenjuje da će interesovanje za meč ekipa koje će biti kandidati za medalju na EP biti veliko.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena