Yunet
 

Sport

Arunovićeva i Mikec „pogodili“ finala u Čangvonu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. jul 2022. • 10:29 •

Arunovićeva i Mikec „pogodili“ finala u Čangvonu

Tandem najboljih srpskih strelaca pištoljem Zorana Arunović i Damir Mikec je uspešno prebrodio kvalifikacije drugog dana na Svetskog kupa u Čangvonu, pa će Srbija u utorak imati predstavnike u dva finala.

Zorana Arunović je u kvalifikacijama vazdušnim pištoljem za dame zauzela četvrto mesto sa 584 kruga. Najpreciznija je bila domaća takmičarka Boni Kim.

Damir Mikec je u muškom takmičenju zabeležio 583 kruga, što mu je donelo petu poziciju. Međutim, ispred Mikeca su se plasirala dvojica domaćih takmičara koji nisu bili u konkurenciji za finale, pa je šampion Mediterana u borbu za medalje praktično ušao sa trećeg mesta.

Arunovićeva i Mikec će u utorak dva puta izlaziti na vatrenu liniju. Posle pojedinačnih finala očekuju ih kvalifikacije takmičenja miks parova vazdušnim pištoljem. Sutra su na programu i kvalifikacije miks parova vazdušnom puškom, u kojima će Srbiju predstavljati timovi Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Teodora Vukojević/Milenko Sebić.

Vazdušni pištolj, žene, kvalifikacije: 1. Bomi Kim (Južna Koreja) 588, 2. Ana Korakaki (Grčka) 588, 3. Ai Ven Ju (Kineski Tajpeh) 584, 4.Zorana Arunović 584…

Vazdušni pištolj, muškarci, kvalifikacije: 1. Daehun Park (Južna Koreja) 589 (van konkurencije za finale), 2. Naven Naven (Indija) 587, 3. Daemjung Li (Južna Koreja) 583… 5. Damir Mikec 583…

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena