Yunet
 

Sport

Održan fudbalski turnir u Glogonju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. jul 2022. • 05:50 •

Održan fudbalski turnir u Glogonju

Memorijalni turnir u čast Zorana Madževskog u Glogonju okupio je veliki broj malih fudbalera. Kup Gologonja u kategorijama 2009. i 2011. godište, ove godine otišao je u ruke ekipi Dinama, dok je u kategoriji 2013. godište pobednik bio Partizan.

Na fudbalskim terenima u Glogonju i ove godine je održan Memorijalni turnir u čast Zorana Madževskog, poznatog trenera Južnobanatskog okruga. Od ranih jutarnjih sati deca su igrala fudbal na čak tri terena, družila se i tako negovala sportski duh.

-Na turniru je bilo odlično, imali smo dve utakmice, na jednoj smo doneli pobedu 1:0, a drugu smo igrali izjedniačeno 0:0. Zadovoljan sam kako sam branio kakosuigrači igrali – izjavio je Ognjen Radonjić.

-Ja sam golman, dve utakmice smo igrali, bilaje jedna izjednačena i drugusmo izgbili 3:0 – rekao je Luka Radonjić.

– Svake nedelje spremamo se imamo po tri treninga – kaže Boris Ristovski.

– Svi smo podjednako bili dobri i značajni u igri. U prvoj utakmici smo pobedili 1:0, kada smo igrali malo lošije. u drugoj smo igrali nekrešeno, tu smo se borili sa Dinamom – istakao je Luka Manić.

Za Glogonjski kup borilo se čak dvadeset ekipa i preko 300 dece. Ništa nije teško za promiciju sporta u ovim krajevima, što je cilj ovog turnira, kaže trener šklole fudbala Davor Madževski sin Zorana Madževskog kome je posvećen turnir.

-Organizacija turnira nije bila laka, ali je protekla u najboljem mogućem redu. Prezadovoljni smo turnirom, protekao je baš onako kako smo očekivali, deca su prezadovoljna što je najbitnije. Družila su se takmičila su se, uživali su u današnjem danu, tako da smo i mi sa njima prezadovoljni. Atmosfera na turniru je bila prelepa, deca su se zabavljala, bilo je tu smeha i suza radosnica, skakanja, svega što nosi ovakav jedan turnir, kaže Davor Madževski, trener.

Ovaj turnir održava se drugu godinu za redom, a organizatori se nadaju da će postati tradicija mesta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena