Yunet
 

Sport

Atletičarke AK ,,Dinamo“ putuju u Jerusalim

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. jul 2022. • 06:23 •

Atletičarke AK ,,Dinamo“ putuju u Jerusalim

Od 4.-7. jula 2022.god u Jerusalimu (Izrael) održava se Prvenstvo Evrope za mlađe juniore. AK,,Dinamo“ Pančevo imaće svoje dve, trenutno najbolje pančevačke atletičarke, kao predstavnice na Evropskom prvenstvu.
Izuzetno jake kvalifikacione norme u atletici za učešće na velikim međunarodnim takmičenjima mi daje za pravo da kažem da su Marija i Sanja već napravile pravi podvig plasiravši se među 30 najboljih atletičarki u Evropi i time stekli pravo nastupa na Prvenstvu Evrope.
Marija će trčati dve discipline: 400m i Švedsku štafetu (100m-200m-300m-400m). Marija je ispunila kriterijum i za trku na 200m ali zbog preklapanja kvalifikacionih trka nije mogla da nastupi u sve tri discipline pa smo se odlučili da sada nastupi na 400m i štafeti.
Sanja će nastupiti u trci na 800m kao jedna od najmlađih atletičarki.
Trener Ljupčo Cvetkoski kaže da je ovo veliki uspeh prvenstveno za ove dve sjajne sportiskinje, ali i za AK,,Dinamo“ koji se već dugo pojavljuje sa svojim atletičarima na svim najvećim atletiskim manifestacijama. Nema sumnje da će Marija i Sanja dostojno reprezentovati svoj grad Pančevo i Republiku Srbiju.

Kvalifikacione trke počinju već prvog dana takmičenja pa im želimo da uspešno nastupe na prvom velikom takmičenju kojih će u njihovim karijerama biti pregršt, jer se radi o izuzetno nadarenoj i vrednoj deci, ističe trener Ljupčo Cvetkoski.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena