Yunet
 

Sport

Tri medalje za plivačice pančevačkog „Dinama“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. jun 2022. • 10:00 •

Tri medalje za plivačice pančevačkog „Dinama“

Letnje državno prvenstvo u juniorskoj i apsolutnoj konkurenciji održano je u Beogradu od 9. do 12. juna u organizaciji Plivačkog saveza Srbije. Pančevački “Dinamo” predstavljalo je 9 plivača. Juniorke pančevačkog Dinama ostvarile su fantastične rezultate.

Plivački klub „Dinamo“ iz Pančeva može da se pohvali sjajnim takmičarkama u juniorskoj konkurenciji. Andrea Nađ osvojila je dve medalje na Letnjem državnom prvenstvu u juniorskoj i apsolutnoj konkurenciji. Plivala je u disciplinama 200 i 100m prsno. U trci na 200m prsno osvojila je prvo mesto, a u drugoj trci osvojila je srebrnu medalju.

Marta Konstantinov osvojila je prvo mesto u disciplini 50m prsno. Marta je preliminarnu trku isplivala sa vremenom 36.14, dok je u finalu sa vremenom 35.49 zasluženo okačila zlatnu medalju oko vrata.

I Marti i Andrei ovo su prve medalje sa državnog prvenstva. U narednom periodu očekuje ih još takmičenja za koje se neumorno pripremaju. Prvo im sleduje miting u Pančevu, a zatim i Otvoreno prvenstvo Crne Gore.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena