Yunet
 

Sport

Prijatna večera za šampione boksa

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. jun 2022. • 22:05 •

Prijatna večera za šampione boksa

Bokserska reprezentacija Srbije ostvarila je odličan rezultat na Evropskom prvenstvu za seniore u Jerevanu, gde je osvojila 2 zlatne medalje. Povodom toga Bokserski savez Srbije organizovao je svečanu večeru u odmaralištu Radojka Lazić na Avali.

: Neverovatno, ali istinito. Srbija je posle više od tri decenije osvojila dve zlatne medalje na šampionatu Evrope, baš zato sada pravi ljubitelji boxa s jos vise nestrpljenja očekuju Olimpijske igre u Parizu!

Vahid Abasov osvojio je zlatnu medalju za Srbiju u poluvelter kategoriji, u finalu nadmoćno pobedivši Lašu Gurulija iz Gruzije. Abasov se bavi boksom više od 10 godina, a inspiraciju je, kako kaže, dobio od oca I dede koji su takođe bili šampioni. Abasov je prošle godine učestvovao na Svetskom prvenstvu gde mu je malo falilo da se plasira u polufinale. međutim, baš tada je odlučio da ce se zahvaljujući teškom I upornom treningu okititi zlatom na ovogodišnjem prvenstvu. On se takođe zahvalio I predsediku Aleksandru Vučiću na svečanom prijemu I podršci.

Drugo zlato Srbiji doneo je Artjom Agejev, koji je u finalu u poluteškoj kategoriji savladao Aferda Kromvela iz Italije. Agejev je bio iznenađenje za sve budući da se na turniru pojavio kao amater I nadmašio sva očekivanja. Do sada je u svojoj karijeji imao 4. profesionala meča, a kako kaže, nastaviće vredno da trenira kako bi Srbiji doneo medalju I na Olimpijskim igrama.

Srbija je na prvenstvu imala još jednog predstavnika Vladimira Miročikova, koji ove godine nije osvojio ni jednu medalju, ali je zato prošle godine na Svetskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad