Yunet
 

Sport

AK Tamiš ostvario zapažen rezultat osvajanjem medalje na državnom prvenstvu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. jun 2022. • 16:35 •

AK Tamiš ostvario zapažen rezultat osvajanjem medalje na državnom prvenstvu

U Sremskoj Mitrovici 4. juna je održano državno prvenstvo u atletici u kategoriji mlađih juniora/ki – U18. Organizator takmičenja je Srpski Atletski Savez, a učestvovali su najuspešniji atletičari/ke iz cele Srbije.

Atletski klub Tamiš predvođen trenerom Zoranom Kocićem, učestvovao je sa dve atletičarke I ostvario vrlo zapažen rezultat osvajanjem jedne medalje. U discipline sportsko hodanje na deonici od 5000m u finalnoj trci nastupilo je sedam najuspešnijih atletičarki. Atletičarka AK Tamiš Milica Bunčić je treća prošla kroz cilj I osvojila je bronzanu medalju, sa rezultatom novog ličnog rekorda od 27:57.38.

Odličan nastup Milice Bunčić obzirom na veliku pauzu u trenažnom procesu koju je imala zbog određenih zdravstvenih razloga, daje veliki optimizam za dalje poboljšanje rezultata u nastavku sezone. Treba napomenuti da je Milica Bunčić ove sezone nastupila sa reprezentacijom Srbije na prvenstvu Blakana u atletici koje je održano u Atini.

Druga atletičarka AK Tamiš Ana Marinković, nakon sjajnog starta usled povrede nije uspela da završi trku do kraja.

Atletski klubTamiš u narednom periodu očekuje državno prvenstvo u kategoriji starijih pionira U16, kao I finalno takmičenje na nivou Srbije – Brzinom do zvezda, na kojem će nastupiti dve atletičarke AK Tamiš: Nađa Cvetković I Nikolina Radaovanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena