Yunet
 

Sport

Fudbaleri Železničara poraženi u prvom meču baraža za Superligu Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. maj 2022. • 10:00 •

Fudbaleri Železničara poraženi u prvom meču baraža za Superligu Srbije

Fudbaleri Železničara pretrpeli su poraz u prvom meču baraža Superlige Srbije. Radnički iz Kragujevca je slavio 3:1. Iako je rezultat ubedljiv, po prikazanom u duelu protiv Kragujevčana Železničar je pokazao da zaslužuje da igra u višem rangu takmičenja.

Prvih pola sata igre Radnički je imao inicijativu koju je znalački pretvorio u golove. U 21. minutu Tomić je loptu ubacio u kazneni prostor Železničara, odlično je reagovao Ubiparip i zatresao mrežu za vođstvo Radničkog 1:0. (akcija počinje na 0,31) Samo osam minuta kasnije dva igrača su u gotovo identičnoj akciji duplirali prednost Kragujevčana 2:0. Tomić je ubacio u šesnaesterac, Ubiparip još jednom bolji u skoku od odbrane “Dizelke” i Radnički je vodio 2:0. (akcija počinje na 1,09)

Vođstvo rivala nije demoralisalo fudbalere Železničara koji su do kraja poluvremena bili konkretniji. Najpre je Simčević probao sa distance (šansa na 1,25), potom i posle kornera (šansa na 1,38), ali je u ovom meču sjajni golman Radničkog Lukić u obe situacije odlično intervenisao.

U drugom poluvremenu šanse Železničara ređale su se kao na traci. Šut Konatara zaustavila je stativa, a potom je Kostić odbijenu loptu poslao preko gola (šansa na 1,52). Stojčev je izveo slobodan udarac, ali je sreća ponovo bila uz Radnički (šansa na 2,00).

Kako to obično biva, za neiskorišćene šanse usledila je kazna. Varjačić je ubacio u kazneni prostor, šut Vidovića Živković je odbranio, ali je odbijenu loptu “pokupio” Piščević i smestio je u mrežu za vođstvo Radničkog 3:0. (akcija na 2,06) Železničar se nije predavao. Nova šansa Simčevića na ubacivanje Konatara (šansa na 2,28), potom Gigića i Balaža posle slobodnog udarca (šansa na 3,01). Inicijativa Železničara konačno je urodila plodom u 79. minutu. Varjačić je u kaznenom prostoru zaustavio Petrovića (sporna situacija 3,29), dobio crveni karton (crveni karton na 3,38), a sa bele tačke precizan je bio Gigić (gola 3,42) koji je postavio konačan rezultat Železničar – Radnički 1:3

Gosti iz Kragujevca imali su još nekoliko prilika, ali je Živković bio siguran (odbrane golmana Železničara su na 0.56, na 2,40 i 2,48 možete ih koristiti i za prekrivanje izjave Perišića gde je spojena)

Nenad Lalatović, trener FK Radnički, najpre je čestitao svojim igračima na prikazanoj igri i pobedi, a potom se osvrnuo na Železničar istakavši da po prikazanom zaslužuje da igra u Superligi.

Trener Železničara Dragan Perišić rekao je da su znali kakva opasnost preti od centaršuteva Tomića, da su radili na tome, ali da nisu uspeli da zatvore prostor i primili su dva gola.

Revanš meč baraža Superlige Srbije na programu je u nedelju, 29. maja. Utakmica će se igratu u Kragujevcu. Pobednik dvomeča u narednoj sezoni igraće u Superligi Srbije, dok će poraženi igrati Prvu ligu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad