Yunet
 

Sport

Deveta sportska olimpijada školske omladine Vojvodine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. maj 2022. • 08:42 •

Deveta sportska olimpijada školske omladine Vojvodine

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine počela je u četvrtak ceremonijom svečanog otvaranja u prepunoj Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu i trajaće do nedelje, 22. maja, uz učešće oko 6.000 sportista – osnovaca i srednjoškolaca – njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.

Sportska mladost Vojvodine danas i narednih dana okupljena je u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta 2021. godine. S ponosom ovaj grad nosi titulu “sportskog”, jer sport u njemu znači i tradiciju, i rezultate, i brigu za sve kategorije sportista, među kojima posebno mesto zauzimaju upravo učenici – osnovci i srednjoškolci. Najuspešniji među njima su se okupili u Banatu.

Na samom početku svečanosti organizovan je svečani defile i predstavljanje okruga iz kojih su sportisti stigli, a učesnike, nastavnike, profesore, organizatore i goste pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Takmičari, osnovci i srednjoškolci, se nadmeću u ukupno 15 sportskih disciplina u sportskim objektima širom grada.

U svečanom delu programa učestvovali su Gradski dečji hor, predškolci iz zrenjaninskih vrtića “Vila” i “Crvenkapa”, plesna grupa Saveza za školski sport Srbije, Gimnastičko-plesni klub “FRI DENS” i učenica odseka solo pevanja Muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu Marija Aleksić, koja je otpevala himnu Republike Srbije. U nedelju na ceremoniji zatvaranja ovog takmičenja sportskih nada biće i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad