Yunet
 

Sport

Dragana i Marko ponos Sombora i Subotice!

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. april 2022. • 21:12 •

Dragana i Marko ponos Sombora i Subotice!

Povodom velikih uspeha mladih srpskih boksera danas su u Somboru i Subotici pređeni prijemi za osvajače bronzanih medalja na omladinskom Evropskom prvenstvu u Sofiji. Dragana Jovanović iz BK Sombor i Marko Pižurica iz BK Spartak, vratili su se sa sa bronzanim medaljam. I Dragana i Marko imali su po dve pobede u Sofiji.

U Somboru, gradonačelnik Antonio Ratković i većnica za sport i omladinu Antonia Nađ Kosanović napravili su prijem za Draganu i njenog trenera Stojana Kneževića Stoleta.

– Još jednom hvala gradu i Bokserskom savezu Srbije na podršci. Mi ćemo se potruditi da u budućnosti beležimo još bolje rezultate. Iza nas je sjajan početak godine. Nedavno je Omer Ametović doneo bronzu sa Evropskog prvenstva za mlade seniore a prošle nedelje Dragana je istu medalju uzela u Sofiji. A izmedju njih naš član Jovan Nikolić bio je sjajan na tradicionalnom turniru Beogradski pobednik i proglašen je za najboljeg – istakao je Knežević.

Na velikom uspehu Pižurica je danas lično čestitao gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, koji je poručio da su sportisti najbolji ambasadori svojih gradova i naše zemlje, a da će Grad Subotica učiniti sve da stvori što bolje uslove za rad talentovanih sportista.

– Ovo je prva medalja u omladinskoj selekciji Bokserskog kluba Spartak, koji ima dugu i bogatu tradiciju. Marko je krenuo putem naših bokserskih legendi Pavla Šovljanskog i Dragana Vujkovića – istakao je gradonačelnik Bakić. – Ovo treba da bude motiv i drugim članovima bokserskog kluba, kojih ima oko 50, da se potrude i da streme ka nacionalnom dresu i osvajanju medalja za našu državu. Grad će sa Gradskim sportskim savezom i BK Spartak učiniti sve da naš mladi Marko što više razvije svoj ogromni talenat, napravi što bolju karijeru i da ga još mnogo puta dočekujemo i budemo ponosni na njegove uspehe.

Uz Marka su bili i njegov trener Tomislav Antelj, i predsednik kluba Mirko Antelj. Na oba prijema je prisustvovao i sportski direktor Bokserskog saveza Srbije, Mane Marčeta, koji se čelnim ljudima ova dva srpska grada zahvalio na podršci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena