Yunet
 

Sport

Marija i Sanja biseri srpske atletike

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. april 2022. • 17:53 •

Marija i Sanja biseri srpske atletike

Poslednjih nekoliko godina glavne uzdanice AK Dinamo su Marija Mrkela i Sanja Marić. Njihovi dobri rezultati na 400m i 800 m nisu prošli nezapaženo pa su se našle na spisku kandidata za reprezentaciju.

Marija Mrkela i Sanja Marić dobrim rezultatima na domaćoj sceni poslednjih godina su skrenule pažnju sportske javnosti. Članice AK Dinamo sumirale su sezonu u dvoranskim takmičenjima u kojoj su zabeležile uspehe, a potom se osvrnule i na ono što ih očekuje.

Marija Mrkela ističe da je pre svega zadovoljna povratkom takmičenjima polse povrede koja je udaljila od staze na par meseci.

Uzdanica Dinama kaže da još uvek nije sasvim zadovoljna svojom formom, ali da ide u željenom pravcu.

Pored domaćih takmičenja, Marija razmišlja i o međunarodnoj sceni.

Smatra da je u proteklih godinu dana atletski dosta napredovala.

Sanja Marić je još jedan biser pančevačke i srpske atletike. Za njom je dobra sezona u dvoranskim takmičenjima uprkos problemima sa povredom.

Pre par dana učestvovala je na Opštinskom školskom atletskom takmičenju.

Zahvaljujući dobrim rezultatima na državnim takmičenjima i Sanja se našla na spisku za reprezentaciju koje će se održati od 16. do 30. aprila.

Planovi za naredni period su brojni.

Nebrušeni dijamanti srpske atletike stižu iz Pančeva. Marija i Sanja su na početku sportskih karijera. Dobri rezultati su ih uvrstili u reprezentaciju na njima je da se u narednom periodu izbore za svoje mesto u „kraljici sportova“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena