Yunet
 

Sport

Sve spremno za „Serbia open“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. april 2022. • 15:39 •

Sve spremno za „Serbia open“

Direktor turnira Serbia open Đorđe Đoković izjavio je danas da je sve spremno za turnir, a prvi dan kvalifikacija 17. aprila biće besplatan za sve posetioce.

Turnir na šljaci Serbia open biće održan u Beogradu od 17. do 24. aprila na terenima Teniskog centra „Novak“, a pored najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, na turniru učestvuju Gael Monfis, Dominik Tima, Andrej Rubljov, Kristijan Garin, Karen Kačanova, Aslan Karacev i Fabio Fonjini.

Od domaćih tenisera na turniru u okviru ATP serije 250 nastupiće Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Medijima u Sportskom centru, Đoković je pokazao terene, dodajući da na terenima 1 i 2 publika sa svim ulaznicama, pa i dnevnim kartama od 500 dinara koje nemaju pristup centralnom terenu, mogu da gledaju mečeve i treninge tenisera.

Karte u prodaji će biti od 17. marta, najavio je on i dodao da će u teniskom centru biti otvoreno i navijačko selo, pošto će uskršnjeg vikenda biti polufinale i finale.

Očekujemo veliki broj sjajnih mečeva, svi teniseri iz 150 na svetu, neće biti lošeg tenisa, rekao je Đoković.

Đoković je rekao da će za svaku kupljenu kartu biti posađeno drvo i da se očekuje da će biti prodato 30.000-35.000 karata, pa će toliko drveća biti i posađeno u Srbiji.

Na ATP 250 Serbia open u singlu će učestvovati 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti „vajldkard“, a četvorica tenisera obezbediće učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, koji se održava 17. i 18. aprila.

U glavni žreb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad