Yunet
 

Sport

Održan 26. Međunarodni memorijalni turnir„Vladan Petrović“ u Padinskoj Skeli

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. april 2022. • 10:28 •

Održan 26. Međunarodni memorijalni turnir„Vladan Petrović“ u Padinskoj Skeli

Posle dve godine pauze održan je 26. Međunarodni memorijalni turnir„Vladan Petrović“. Tokom dva dana Sportska hala u Padinskoj Skeli ugostila je oko 800 stotina džudista, ali i brojne navijače. Među mlađim uzrasnim kategorijama najuspešnija je bila ekipa beogradskog kluba „Rakovica“, a među kadetima i juniorima najbolji ukupni plasman ostvarili su džudisti „Crvene zvezde“.

Na 26. Međunarodnom memorijalnom turniru „Vladan Petrović“ učestovali su džudisti i džudistkinje iz više od 50 klubova i 5 zemalja. Na tatamiju Sportske hale u Padinskoj Skeli, tokom dva turnirska dana, snage je odmerilo oko 800 džudoka, od poletaraca do juniora.

Mi ovaj turnir organizujemo u sećanje na našeg takmičara koji je nastradao. Nismo ga održali samo u vreme bombardovanja 1999. i u vreme korone. Dve godine nismo uspeli da ga organizujemo. Krenulo je sve. Krenula su takmičenja. Bilo je teško ove dve godine održati decu na okupu, kaže Slaviša Nerandžić, sportski direktor ODŽK „Beograd“.

Dvoranom su se orili glasovi mališana koji su bodrili svoje klubske kolege. Turnirom je vladala pozitivna sportska atmosfera. Bilo je radosti, smeha, ljutnje i suza, ali i novih prijateljstva.

Treneri ističu da je ovaj turnir bio dobra vežba za mlade džudiste i priprema za predstojeća takmičenja.

„Doveli smo dosta dece, kao i drugi klubovi. Veliki je događaj i veliki memorijalni turnir. Zadovoljstvo nam je da učestvujemo. Rezultati i nisu u prvom planu, ovde nam je najbitnije da deca dobijaju neko novo znanje i da steknu nove drugare i prijateljstva“, kaže Andrija Đurišić, trener i sportski direktor DŽK „Crvena Zvezda“.

„Došli smo sa 10 takmičara. Organizacija je na vrhunskom nivou i očekujemo dosta medalja od naše dece“, kaže Neda Ostojić, trener DK „Tamiš“ Pančevo.

Među mlađim uzrasnim kategorijama najuspešnija je bila ekipa beogradskog kluba „Rakovica“. Među kadetima, mlađim kadetima i juniorima najbolji ukupni plasman ostvarila je ekipa DŽK „Crvena Zvezda“. Organizacija turnira bila je u skladu sa pravilnikom o organizaciji takmičenja džudo saveza srbije i džudo saveza beograda, a borbe su nadgledale sudije saveznog ranga.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena