Yunet
 

Sport

Pobeda Železničara protiv Kabela

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. mart 2022. • 20:41 •

Pobeda Železničara protiv Kabela

FOTO FK Železničar

Fudbaleri Železničara stigli su i do treće uzastopne pobede u prolećnom delu Prve lige Srbije. Na gostovanju u Novom Sadu savladali su Kabel 1:0 golom Gigića i 10. minutu utakmice. Zahvaljujući ovom trijumfu, ali i porazu Javora na svom terenu od IMT-a, Železničar je sada 3. na tabeli Prve lige Srbije.

Od ovog meča pamtiće se samo rezultat jer posebne lepote i atraktivnosti u igri nije bilo. Železničar je dobro počeo, imao inicijativu, ali posle datog gola stao. U 10.minutu lepa akcija Gigića i Petrovića krunisana je pogotkom. Golman Železničara Živković je ispucao loptu prema napadačima, Gigić je lepo primio, prosledio Petroviću koji je prošao po desnoj strani, odlično uposlio Gigića koji je zatresao mrežu za brzo vođstvo pančevačkog tima.

Posle brzog vođstva očekivalo se da će Železničar nastaviti u istom ritmu i još koji put zatresti mrežu domaćina, ali to se nije desilo. Do kraja poluvremena još jedna izgledna prilika za Železničar, a ponovo su glavni akteri bili Gigić i Petrović, ali je izostala uspešna realizacija. Posle vraćene lopte iz auta Petrović je uposlio Gigića koji je prošao po levoj strani, prebacio na desnu ka Petroviću, ali je lopta posle njegovog šuta otišla pored gola.

Sa druge strane, brzo vođstvo rivala nije demoralisalo fudbalere Kabela. U prvom poluvremenu su nekoliko puta šutirali ka golu Železničara. Mirić je probao sa distance, potom i Kerkez iskosa sa leve strane i na kraju ponovo Mirić, ali je Živković bio siguran.

Jedinu ozbiljnu priliku u drugom poluvremenu Železničatr je imao u 80.minutu. Đorđević je uposlio Zuvića, on prebacio Miloševu koji je šutirao, ali je golman Kabela Obadal sjajno intervenisao.

Sa druge strane, viđene su dve prilike za Kabel. Prva posle pokušaja Kokanovića, a potom u samom finišu meča Ivelja je probao, ali je Živković bio siguran i ostalo je 1:0 za Železničar. Pobeda kojom je Dizelka izbila na 3.mesto na tabeli. U narednom kolu, već u sredu, Železničar na svom terenu dočekuje Loznicu. Utakmica se igra od 15 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena