Yunet
 

Sport

Promotivna ulična trka u Narodnoj bašti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2022. • 09:35 •

Promotivna ulična trka u Narodnoj bašti

Promotivna ulična trka pod nazivom “U susret svetskom prvenstvu u atletici 2022” održana je u Narodnoj bašti u Pančevu. Ovo je prva trka ovog tipa koja će se od sada održavati u Pančevu svake godine. Organizatori trke su atletski klubovi „Dinamo“, „Tamiš“ i „Panonija“, a pokrovitelji Grad Pančevo, Sportski savez Pančevo i Savez za školski sport Pančeva.

U Narodnoj bašti u Pančevu okupio se veliki broj osnovaca koji su učestvovali u promotivnoj uličnoj trci pod nazivom “U susret svetskom prvenstvu u atletici 2022”. Takmičenje je bilo promotivnog i humanitarnog karaktera. Najbolji su imali čast da im medalje i zahvalnice uruči predsednik Sportskog saveza Pančevo Slobodan Bitević, a podršku im je kao promoter trke dala čuvena mlada pančevačka atletičarka Marija Mrkela.

Mladi Pančevci trčali su u susret Svetskom atletskom prvenstvu koje će biti održano u Beogradskoj areni od 18. do 20. marta. Pokrovitelji ove trke su Grad Pančevo, Sportski savez Pančevo i Savez za školski sport Pančeva.

Tehnički organizatori trke su atletski klubovi „Dinamo“, „Tamiš“ i „Panonija“. Trener AK “Tamiš” Zoran Kocić kaže da je ova trka odlična gradska manifestacima, vrlo značajna za promociju sporta.

Na kraju takmičarskog dela, svi koji žele, i odrasli i deca, mogli su da učestvuju u “Trci zadovoljstva”. Ovaj rekreativni krug imao je humanitarni karakter. Novac se prikupljao za kupovinu rekvizita štićenicima OŠ “Mara Mandić”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad