Yunet
 

Sport

Uspešne takmičarke Šahovskog kluba „Aljehin“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. mart 2022. • 20:42 •

Uspešne takmičarke Šahovskog kluba „Aljehin“

Takmičarke Šahovskog kluba „Aljehin“ Nina Jočić i Jana Stošić bile su veoma uspešne na 29. Vojvođanskom šahovskom festivalu mladih. Na turniru u Novom Sadu osvojile su srebrnu, odnosno bronzanu medalju.

Nina Jočić srebrna iz Srpske Atine i ranije je beležila uspehe. Ističe da iz Novog Sada nosi samo lepe uspomene i vezano za grad, ali i za samo takmičenje.

Ističe da joj veoma znači što je u klubu i Jana jer dosta pomažu jedna drugoj. Šah je zavolela uz oca, a prvi uspeh je odredio da izabere baš ovaj sport. Nema dilemu da će joj učešće na turniru Pančevo open pomoći u nastavku bavljenja šahom.

U konkurenciji devojčica do 12 godina na takmičenju u Novom Sadu Jana Stošić je osvojila bronzanu medalju. Ovo je samo jedan u nizu uspeha mlade Pančevke. Za šah se odlučila lako. Učešće na turniru „Pančevo open“ prilika je da igra pred svojom publikom, ali i da napreduje.

Mlade šahistkinje „Aljehina“ već beleže sjajne rezultate na turnirima. Nema sumnje da će ove vredne i talentovane devojčice i u godinama koje dolaze donositi mnogo radosti sportskom Pančevu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad