Yunet
 

Sport

Vanja Udovičić i Dane Basta posetili Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. mart 2022. • 14:22 •

Vanja Udovičić i  Dane Basta posetili Pančevo

U okviru obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Pokrajinski sekretar Dane Basta danas su posetili opštinu Bela Crkva, Alibunar i grad Pančevo.  Oni su u direktnoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama razgovarali o izazovima sa kojima se suočavaju i ovom prilikom donirali sportsku opremu i sportsku rekvizite.

Kroz sadržajne razgovore sa predstavnicima lokalne samouprave i sporta, ministar Udovičić je upoznat sa aktuelnom situacijom u sistemu sporta u opštini Bela Crkva, planovima za unapređenje uslova za dalji razvoj sporta i njegove uloge u lokalnoj zajednici. Ministar je bio u prilici da prisustvuje treningu mališana FK „Inviktus 2020“ u balon sali u Kruščici.

Ministar Udovičić posetio je novu sportsku halu u Alibunaru i novoizgrađenu OŠ „1, maj“u Vladimirovcu. Ocenio je da je Opština Alibunar primer sredina u kojima je razvoj sporta jedan od važnijih segmenata.

Saradnja lokalne samouprave, Ministarstva i Pokrajine u Alibunaru vidiljiva je na svakom koraku istakla je Zorana Bratić predsednica ove Opštine.

Gradonačelnik Pančeva izrazio je zadovoljstvo posetom ministra i brigom ministarstva za razvoj sporta u svim delima Srbije.

Ministar Udovičić je istakao prilikom posete Pančevu i Kačarevu da je bitno ulagati u decu, dodavši da iz manjih sredina dolaze vrhunski sportisti.

Direktorka Mikine škole Dragana Krstić, s ponosom je predstavila ministru sportske rezultate ove obrazovne ustanove.

Ministar omladine i sporta zaključio je da se donacijom sportske opreme i rekvizita pomaže školama, ali i klubovima koji u ovim ustanovama treniraju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena