Yunet
 

Sport

Dušan Borković započinje novu sezonu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. mart 2022. • 20:22 •

Dušan Borković započinje novu sezonu

Novu sezonu Dušan Borković počinje kao prvi automobilista sa naših prostra koji se takmiči u najpoznatijem svetskom automobilskom šampionatu “GT World Challenge Europe Endurance Cup”. Borković će u ovom takmičenju voziti Mercedes AMG GT3 Evo.

Turing trke zameniće Dži ti enduransom, naš as Dušan Borković prvi je srpski automobilista koji će se takmičiti u najpoznatijem svetskom automobilskom šampionatu. Voziće Mercedes za španski tim Madpanda Motosport, a sezona će startovati zvaničnim testovima 7. i 8. marta. Prva trka biće početkom aprila u Imoli.

Atraktivnost takmičenja najbolje se ogleda u snažnim automobilima na startnom gridu, brojnosti publike, koja se merila stotinama hiljada gledalaca, ali ove sezone dodatnu atrakciju daje i učešće legendarnog Rosija.

GT je specifičan i po tome što ga vozi sa još dvojicom vozača, deli se auto, timski pravi taktika.Za svakog se adaptira sedište i to će biti jedan od većih izazova s obzirom na visinu našeg asa,

Ove godine Borković će započeti 29.sezonu profesionalnog trkanja, motiva je na pretek, a jedna želja se izdvaja.

Zvanični testovi su 7.i 8.marta u Francuskoj, prva trka je početkom aprila u Imoli. U sezoni Borković će voziti ukupno pet trka i dva zvanična testa. U Mercedesu će se ogledati sa najboljim vozačima, ali i najpoznatijim proizvođačima automobile poput Ferarija, Poršea, Lamborginija, Meklarena, Audija, Aston Martina, BMW, Bentlija…

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena