Yunet
 

Sport

,,Mali sajam sporta“ prvi put održan u Kovinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. mart 2022. • 19:05 •

,,Mali sajam sporta“ prvi put održan u Kovinu

,,Mali sajam sporta“ koji se održava po deseti put za redom, ove godine je prvi put organizovan u Kovinu. Događaj je održan u renoviranoj sportskoj sali OŠ ,,Đura Jakšić“. Glavni organizator ove promocije sporta bili su Sportski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

U organizaciji Sportskog saveza Srbije održan je prvi ovogodišnji ,,Mali sajam sporta“ u OŠ ,,Đura Jakšić“. Deca iz celog Kovina i okoline predstavila su klubove i sportove koje treniraju. Činjenica je da se u Opštini Kovin mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu i stvaraju dobri uslovi za omladince kaže Violeta Ocokoljić, predstavnica Opštine Kovin.

U sklopu Malog sajma sporta održana su predavanja za trenere, kao i Antidoping agencije. Nakon toga je zvanično otvorena manifestacija, a predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek je razgovarao sa decom na temu ,,Kako postati šampion“.

Opština Kovin predstavlja dobar primer saradnje lokalne samouprave i Sportskog saveza kaže Saša Đorđević, predsednik sportskog saveta Opštine Kovin.

,,Mali sajam sporta“ održava se već deseti put, ali prvi put u ovoj opštini. Ovaj događaj je nesumnjivo najveću radost izazvao kod najmlađih, zaključuli su prisutni.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena