Yunet
 

Sport

Vršac proglasio najbolje sportiste u 2021.

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. februar 2022. • 23:04 •

Vršac proglasio najbolje sportiste u 2021.

FOTO: Grad Vršac

U Milenijumu je održano svečano proglašenje najboljih sportista Vršca u 2021. Dodeli su prisustvovali i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Aranka Binder, podsekretarka za sport i omladinu Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, i Ana Joković, potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije.

Nagrađeni su prodefilovali binom, a one najvrednije nagrade za najbolju seniorku i najboljeg seniora poneli su Sandra Maran i Aleksandar Lazevski.

Sandra Maran iz Boks kluba Gard  standardna je reprezentativka Srbije i stipendista Bokserskog saveza Srbije. Gde god se takmiči Sandra postiže zapažene rezultate. Prvak Srbije, vicešampion Balkana, treće mesto na Kupu Nacija.

Aleksandar Lazevski kapiten je OFK Vršca,a u prethodnoj godini pokazao je visok kvalitet fudbalskog umeća a trakom oko ruke predvodio svoj tim ka prvom mestu  jesenjeg dela sezona u Srpskoj ligi. U svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri Aleksandar Lazevski ima šest osvojenih titula prvaka Srbije sa beogradskim Partizanom, a bio je i učesnik Lige Šampiona i Reprezentativac Makedonije.

Najboljim sportistima pehare je uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, koja se na samom početku dodele i obratila prisutnima. 

„Ponosna sam što je među nama veliki broj mladih nada vršačkog sporta koji će na najbolji način u budućnosti predstavljati naš grad u našoj zemlji, a i šire. Sigurna sam da ćete i vi jednog dana poneti i povelje najuspešnijih sportista Grada Vršca. Raduje me ovoliko prisustvo dece i mladih na današnjoj svečanosti koja bi trebalo da bude podsticaj svima da se bave sportom, što više se druže i žive zdravo, a ne moraju svi biti na ovoj bini i dobiti plaketu jer i najveće sportsko takmičenje u istoriji, Olimpijske igre počivaju na motou „Važno je učestvovati“. Grad Vršac, kao jedna mala sredina iznedrio je vrhunske sportiste i izgradio najsavremenije sportske objekte kao što su Centar Milenijum i Olimpijski bazen, a lokalna samouprava će nastaviti sa podrškom sportskim klubovima i razvoju bazičnog sporta tako što će kako u samom gradu tako i u seoskim sredinama nastaviti sa izgradnjom sportskih terena i zatvorenih sala za fizičke aktivnosti, kao i rekonstrukcijom postojećih objekata poput Gradskog stadiona. U ime Grada Vršca i u svoje lično ime čestitam svim ovogodišnjim dobitnicima nagrade za Sportistu godine i želim puno uspeha u nastavku sportske karijere. Grad Vršac će se uvek ponositi vama i pružiti vam svu neophodnu podršku“, rekla je gradonačelnica Mitrović u obraćanju.

Posthumno je dodeljena „Nagrada za životno delo“ nedavno preminulom velikom i čuvenom vršačkom sportskom radniku Vladanu Majstoroviću – Vlasti.

Bilo je i posebnih priznanja, pa je tako specijalna zahvalnica dodeljena Košarkaškom savezu Srbije. Ženskom sektoru  za razvoj ženskog sporta i promociju košarke na teritoriji Grada Vršca i dodela organizacije Kupa za žene  Milan Ciga Vasojević. U ime Košarkaškog saveza Srbije plaketu je primila podpredsednica Košarkaškog saveza Srbije, Ana Joković.

Najbolja ekipa seniorki za 2021. godinu je ekipa Streljačkog kluba Uljma, a specijalno priznanje dobila ženska ekipa Košarkaškog kluba Vršac. Najbolja ekipa seniora za 2021. godinu je ekipa OFK Vršca, a najbolja Ekipa Grada za 2021. godinu je Tekvondo klub Eurošped .

Za najboljeg trenera u prethodnoj godini proglašen je Stevo Pavlović iz Bokserskog kluba Gard.

Najbolji junior za 2021. godinu je Dušan Vezmar član Stonoteniske akademije Millennium, član Reprezentacije Srbije jedan od najboljih juniora u Srbiji . Na najprestižnijem takmičenju TOP 12 osvojio je ubedljivo prvo mesto sa svih 11 pobeda.

Najbolja juniorka za 2021. godinu je Tara Đekić član Dzudo kluba Lokomotiva, pobednik mnogih takmičenja, standardna reprezentativka Srbije. Tara je Prvak Vojvodine i Prvak Srbije u dzudou, pored toga Tara se takmiči i u rvanju gde je takođe prvak Srbije i od strane Olimpijskog komiteta Srbije uvrštena je u olimpijski program Pariz 2024.

Najbolji kadet za 2021. godinu je Vuk Mihajlović član Tekvondo kluba Eurošped član Repezentacije Srbije, pobednik na mnogim turnira na kojima je učestvovao. Na svetskom školskom prvenstvu, Školarijadi Vuk Mihajlović je predstavljao Srbiju i ubedljivo osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, takođe Vuk je i Prvak Srbije.

Najbolja kadetkinja za 2021. godinu je Romana Putnik član Stono teniskog kluba Jedinstvo Vlajkovac, Romana je predstavljala Srbiju na Školarijadi, najveći uspeh u 2021. godini je učešće na Svetskom školskom prvenstvu gde je kao član ekipe osvojila prvo mesto, zlatnu medalju ekipno kao i bronzanu medalju u dublu.

Najbolji pionir za 2021 godinu je Stefan Radonjić Stonotenska akademija Millennium. Stefan je najperspektivniji stonoteniser u Srbiji prepoznat i od strane Evropske stonoteniske federacije, a na svim turnirina u 2021. godini osvajao je prva mesta. Top 12 prvi, prvak Vojvodine i prvak Srbije.

Najbolja pionirka za 2021. godinu je Tanackov Marija iz dzudo kluba Lokomotiva. Marija je na svim turnirima osvajala prva mesta, a najveći uspeh je prvak Vojvodine i prvak Srbije u kategoriji pionirki.

Specijalno priznanje dobila je i pionirka Milutinović Lea iz Tekvondo kluba Eurošped za postignute rezultate u 2021. godini.

Naravno, tradicionalno su najbrojnija bila priznanja za one najmlađe, za Sportske nade. Priznanja su dobili Lana Orta – Vršački atletski klub 1926, Vasilije Ankić – Vršački atletski klub 1926, Vučkovac Anastasija – Bokserski klub Gard, Petrković Andrej – Bokserski klub Gard, Višacki Dunja – Košarkaški Klub Vršac, Tanackov Jelena – Dzudo klub Lokomotiva, Potkonjak Strahinja – Dzudo klub Lokomotiva, Petković Stefan – Karate klub Vršac, Suhecki Una – Karate klub Vršac, Tošić Anja – Ženski odbojkaški Klub Vršac, Gorjup Minja – Tekvondi klub Vršac, Rangelov Stefan  – Tekvondo klub Vršac, Vlajić Marko – OFK Vršac, Panić Petar – Streljački klub  Uljma, Lončar Sofija – Mačevalački Klub Karika, Pešić Petra –  Mačevalački klub Karika, Vlahović Milica -Sokolsko društvo Vršac, Nađ Mia -Sokolsko društvo Vršac, Dragan Milica – Snowteam Vršac, Đokić Uroš  – Snowteam Vršac, Ivanović Đurđa -Planinarsko smučarsko društvo Želežničar, Antonijević David Aleksandar- Planinarsko smučarsko društvo Želežničar, Gajta Aleksej – OFK Banat, Tarandza Đorđina – Ženski fudbalski klub Banat, Vujičić Marija – Badminton Klub Fanatik, Zdravković Mihajlo – Badminton Klub Fanatik, Đurić Nikolina -Plesni studio Millennium, Stanković Anastasija – Plesni studio Millennium, Mitrović Marina  – Superstar Acro Dance, Radisavljević Anđela -Superstar Acro Dance, Vranješ Aleksa  – Akademija Fudbala Kristal 2018, Stanaćev Milana-Odbojkaški Klub Banat, Papić Mihajlo – Odbojkaški Klub Banat, Jokić Lena – Tekvondo klub Eurošped Uljma, Rabijac Viktor – Tekvondo klub Eurošped Uljma, Caran Maša  -Tekvondo klub Eurošped, Grbić Janko -Stonoteniski klub Jedinstvo Vlajkovac, Roman Lionel-Stonoteniski Klub Jedinstvo Vlajkovac, Jovulov Nikola – Tekvondo klub Eurošped. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad