Yunet
 

Sport

Održan 10. Vršački beli kros

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. februar 2022. • 13:38 •

Održan 10. Vršački beli kros

Vršački beli kros po 10. put održan je juče u Gradskom parku. U trkama je učestvovalo 320 takmičara iz 12 gradova širom Srbije. Kros su svečano otvorili član Gradskog veća zadužen za sport Marko Rašić i predsednik Vršačkog atletskog kluba 1926 Nenad Habibović, dok je u ime Srpskog atletskog saveza program vodio Goran Čegar.
Prvi put se trčalo u 20 kategorija, što je doprinelo da se na startu pojavi više od 320 takmičara raznih uzrasta. Pored takmičara vršačkih predškolskih i školskih ustanova, ove godine su učestvoali i takmičari atletskih klubova AK Apatin, AK Inđija, AK Surčin, AK Panonija iz Pančeva, AK Požarevac, Čegar raning tim, AK Sremski Karlovci, AK Mladost iz Užica, AK Smederevo, OAK Beograd, AK Atina iz Vršca, domaćin VAK 1926, kao i sportski klubovi i udruženja iz Vršca: Eurošped, OK Banat, KK Vršac, Sokolsko društvo Vršac, Školica sporta Više od igre, a bilo je takmičara i iz Plandišta, Kruščice, Uljme, Vlajkovca, Pavliša, Velikog Središta i jedan dečak iz Temišvara koji je i ove godine Krosu dao međunarodni karakter.

„Mi kao domaćini ocenjujemo da je ovogodišnja konkurencija bila na vrhunskom nivou, što je i logično ako vidima koliki broj atletskih klubova je učestvovao. Raduje nas da se iz godine u godinu povećava broj najmlađih takmičara, predškolaca i učenika nižih razreda OŠ, što je i bio cilj kada smo počeli sa organizacijama Vršačkog belog krosa. Naravno da Kros ne bi bio na ovom nivou da se u organizaciju nisu uključili i grad Vršac, Sportski savez grada, Turistička organizacija Vršac, Crveni krst Vršac, centar Milenijum, Svislajn“, istakao je predsednik Vršačkog atletskog kluba 1926 Nenad Habibović.

Vršački beli kros, može se reći sada već tradicionalno, godinama podržava i pomaže i Grad Vršac.

„Zaista smo zadovoljni kako je ovaj jubilarni 10. po redu Vršački beli kros organizovan i mogu slobodno da kažem da kao grad veoma dobro radimo na razvoju atletike. Verujem da je ovo samo početak i da će vršačka atletika u budućnosti ostvarivati još veće uspehe“, rekao je Marko Rašić, član gradskog veća za sport.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena