Yunet
 

Sport

FK Železničar kompletira superligaški mozaik

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. januar 2022. • 18:29 •

FK Železničar kompletira superligaški mozaik

Još dva značajna pojačanja stigla su u Železničar. Boje pančevačke “Dizelke” u prolećnom delu sezone braniće Mateja Zuvić i Stefan Dabić, Uz kvartet igrača koji su prošle nedelje stigli u Železničar i kostur tima koji je u prvom delu sezone Želju doveo do 4.mesta na tabeli Prve lige, jasno je da su Pančevci glavni konkurenti za plasman u Superligu Srbije.

Superligaški mozaik Železničara se kompletira. Na stadion kraj Peskane stigla su još dva pojačanja. Mateja Zuvić i Stefan Dabić zadužili su Željin dres.

Mateja Zuvić, najbolji strelac Prve lige Srbije, u Želju je stigao na pozjamicu iz Čukaričkog. Prošao je fudbalsku školu Partizana, igrao još u Teleoptiku i Napretku. U prvom delu sezone branio je boje OFK Žarkova, 10 puta je zatresao mrežu rivala i nalazi se na vrhu Liste strelaca.

Tim Železničara dobro poznaje, sa nekoliko fudbalera je i igrao ranije.

Ne oseća pritisak pobeda i plasmana u Superligu, za njega je to samo motiv više. Veruje da će sa Željom ostvariti planirano

Stefan Dabić igra na poziciji desnog beka i pojačao je konkurenciju u odbrani. Ponikao je u Borči, igrao za Kolubaru, Krupu, Grafičar, Mačvu, a u Želju stiže iz superligaša Napretka.

Železnićar mu je poznat od ranije i lako se odlučio da dolazak u Pančevo.

Sa kosturom tima koji je u jesenjem delu sezone Železničar doveo do 4.mesta Prve lige i sa šestoricom fudbalera koji su pojačali redove Želje nema sumnje da je plasman u najelitnije klupsko takmičenje u Srbiji na dohvat ruke.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad