Yunet
 

Sport

Opština Plandište: Za sufinansiranje sportskih klubova 13 miliona

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. januar 2022. • 18:17 •

Opština Plandište: Za sufinansiranje sportskih klubova 13 miliona

U Plandištu su potpisani ugovori o sufinansiranju sportskih klubova i saveza. Opština Plandište u 2022. godini izdvojila je 13 miliona dinara za finansiranje sporta na ovoj teritoriji. Godinama unazad ova lokalna samouprava uvećava godišnja sredstva koja se izdvajaju za sportske klubove.

Zima je za većinu sportskih klubova period pauza i priprema. U Plandištu su iskoristili ovaj period, između ostalog, i za potpisivanje ugovora o sufinansiranju sportskih klubova. Na taj način svima je omogućeno da nastave sa planiranim aktivnostima.

– Mi smo novoosnovani klub i ovo nam je prva takmičarska sezona. Ponosni smo na činjenicu da još nismo uveli članarinu, nemamo sopstvenih prihoda. Tako da smo mi prezadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom. To nam znači život i opstanak kluba, kaže Davor Ćalić, trener Sportskog udruženja  “Streljačka družina Planteks 1981”  Plandište.

– Karate klub je nosilac najvećih odličja koja je opština Plandište ostvarila u sportu. Ispred Kluba i u svoje lično ime mogu najsrdačnije da se zahvalim predsedniku Opštine, Jovanu Repcu i čitavom opštinskom rukovodstvu koje izuzetno brine o funkcionisanju svih segmenata života, pa tako i o sportu. S obzirom da okupljamo veliku grupu mladih ljudi i dece i pomažemo da se pravilno psihofizički razvijaju, rekao je Zoran Majkić trener Karate kluba „Agrobanat“ Plandište.

Svi klubovi u Plandištu vredno i odgovorno rade, o čemu svedoče i postignuti rezultati, kaže predsednik Opštine Jovan Repac i dodaje da će loklana samouprava nastojati da naredne godine za sport izdvoji još više sredstava.

Ove godine izdvojili smo rekordnih 13 miliona dinara za svih 15 klubova i oba sportska saveza, za Sportski svez i Fudbalski savez. Mi iz godine u godinu povećavamo budžet i iz godine u godinu su nam kvalitetnije lige i mnogo dece trenira fudbal. Od tih 15 klubova najviše njih se bavi nanižim uzrastima. To je jako dobro jer sklanjamo decu sa ulica, a dajemo im mnogo bolje uslove nego pre. Recimo 2016. godine budžet je bio 7,5 miliona dinara, navodi Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Neki klubovi, a pre svega oni u kojima treniraju najmlađi, svoje polaznike oslobađaju članarine, jer im je lokalna samouprava obezbedila dovoljno novca da pokriju svoje troškove.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad