Yunet
 

Sport

FK “Železničar” dobio nova pojačanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. januar 2022. • 09:42 •

FK “Železničar” dobio nova pojačanja

Kvartet asova pojačao je FK Železničar. Popularna “Dizellka” formira tim za Superligu, a prva pojačanja uz kostur dosadašnjeg tim bi u nastavku sezone trebalo da obezbede mesto u najelitnijem fudbalaskom klupskom takmičenju Superligi.

Ne jedna već četiri fudbalske bombe eksplodirale su na stadionu kraj Peskane. Pančevački Železničar, dileme više nema, formira tim za najelitnije klupsko takmičenje – Superligu. Poker asova je stigao u Pančevo i nema sumnje da će uz okosnicu tima koji je u prvom delu sezone obezbedio 4.mesto na tabeli Želju iskristalisati kao glavnog konkurenta za najviši plasman.

Iskusni napadač Miloš Stojčev ima 35 godina. Prve  fudbalske korake napravio je u Crvenoj zvezdi, a od domaćih klubova, između ostalih, branio je boje Vojvodine, Borca, Bežanije. Igrao je u Kazahstanu, Grčkoj, SAD, a sa Sarajevom je osvojio jedan Kup i jedno Prvenstvo Bosne i Hercegovine. U Železničar je stigao iz Voždovca. O Želji je čuo samo najbolje, a prvih dana po dolasku imao je i prilike da se uveri u odličnu organizaciju kluba i kvalitet tima.

Petar Gigić ima 24 godine. Mladi napadač rođen je u Prištini, prošao je kroz mlađe selekcije Radničkog iz Niša. Kao senior debitovao je za OFK Beograd, a pored “Romantičara sa Karaburme” igrao je za Partizan, Novi Pazar i mađarski Ujpešt. U Pančevo je došao iz Mačve.

Odbranu će pojačati Danilo Dašić (25). U Pančevo dolazi iz Zlatibora, a do sada je branio još i boje Berana i Radničkog. Ističe da mu je želja da dobrim partijama pomogne Želji u realizaciji zacrtanih ciljeva.

Nemanja Andrijanić je mladi golman, ima 21 godinu, a u dosadašnjoj karijeri je igrao u Napretku, Slogi i Novom Pazaru. Prvi utisci u Pančevu su pozitivni. Kaže da se lako odlučio za Želju jer je o pančevačkon klubu čuo samo dobre stvari.

Prvi deo sezone Železničar je završio na 4.mestu na tabeli, poziciji koja mu garantuje igre za plasman u Superligu Srbije. Sa pojačanjima koja su stigla u Pančevo za očekivati je da će na kraju sezone “Dizelka” imati mnogo razloga za zadovoljstvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena