Yunet
 

Sport

Vladimir Beriša osvojio “Kikindsku zlatnu rukavicu”, Sara Ćirković najbolja bokserka

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. decembar 2021. • 15:15 •

Vladimir Beriša osvojio “Kikindsku zlatnu rukavicu”, Sara Ćirković najbolja bokserka

FOTO: RTV

Šesnaestogodišnji bokser iz beogradskog Bokserskog kluba ”Dimke”, Vladimir Beriša, osvajač je ”Kikindske zlatne rukavice”. Na tradicionalnom turniru koji se održava još od 1975. godine u Kikindi nastupilo je 120 takmičara iz desetak zemalja.

Za najboljeg boksera, osvajača ‘’Kikindske zlatne rukavice’’ na najstarijoj kikindskoj sportskoj manifestaciji, proglašen je bokser iz Beograda, Vladimir Beriša. Član kluba ‘’Dimke’’ iz naše prestonice ima 16, a boksom se bavi osam godina.

‘’Bilo je jako naporno, imao sam dva vrlo dobra protivnika iz Moldavije i bili su jako dobri bokseri. Najviše zahvaljujem svom treneru Draganu Dimiću i svom najstarijem bratu’’, kaže Vladimir Beriša, osvajač Kikindske zlatne rukavice.

Kako bi infrastruktura bila kvalitetna i prilagođena najmodernijim uslovima današnjeg boksa, Grad Kikinda i Bokserski savez Srbije uložili su u rekonstrukciju ringa, kupili su rukavice i kompletirali opremu kikindskom klubu.

‘’Grad Kikinda će još uložiti u boks i siguran msam da će naši talnti dostići uspehe i dostojno nas predstalvjti kiako naš grad, tako i našu zemlju na međunarodnim takmičenjima’’ , dodao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Plan Bokserskog saveza Srbije jeste da nakon organizovanja Svetskog prvenstva koje je održano u Beogradu ove godine, boks ponovo vrati i na stabilne noge i vrati mu stari sjaj koji mu i pripada. Kikinda se i ovoga puta pokazala kao odličan organizator.

‘’Veoma dobro pamtim ovaj turnir i jako mi je drago što je ponovo vraćen posle dosta godina jer je bio nekako zapostavljen, a nekada se nije ni održao’’ , podsetio je Mane Marčeta, potpredsednik Bokserskog saveza Srbije.

Sara Ćirković proglašena je za najbolju takmičarku na turniru, a predstavila se kao reprezentativka Srbije. Pored nje, na ovom tradicionalnom i jednom od najstarijih sportskih takmičenja u Kikindi, svoje umeće prikazali su i bokseri kikindskog kluba, domaćini ovog prestižnog bokserskog takmičenja, koje će se za nekoliko dana nastaviti u Loznici.

Izvor: RTV

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena