Yunet
 

Sport

“Želja” pobedom završio takmičarsku 2021. godinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. decembar 2021. • 13:20 •

“Želja” pobedom završio takmičarsku 2021. godinu

Fudbaleri “Železničara” pobedom su se oprostili od ove godine. U 21.kolu Prve lige Srbije “Želja” je u Zaječaru savladao domaći “Timok” 1:0. Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Lazar Marković posle kornera koji je sjajno izveo Đorđević. Zimsku pauzu “Železničar” čeka na 4.mestu na tabeli. Prva liga Srbije nastavlja se 26. februara, “Želja” će tad ugostiti IMT.

Fudbaleri „Železničara“ pobedom su se oprostili od prvog dela sezone. U 21.kolu Prve lige Srbije na gostovanju u Zaječaru golom Lazara Markovića savladali su Timok 1:0.  Ovo je peta pobeda Želje u poslednjih devet mečeva uz četiri remija. Tamičarsku godinu „Dizelka“ iz Pančeva završila je na 4.mestu.

Bio je to izuzetno težak meč u kome su fudbaleri iz Pančeva od prvog minuta bili odlučni da i iz Zaječara donesu sva tri boda i nastave seriju dobrih rezultata. Po hladnom vremenu, teškom terenu za igru svih 90 minuta su se borili do poslednjeg atoma snage.

„Želji“ je za pobedu bio dovoljan samo jedan prekid, ali istinskim majstorima je i to dovoljno da šansu pretvore u gol i trijumf. Loptu je ispred Miloševa odbrana “Timoka” izbacila u korner. Aleksandar Đorđević je, po ko zna koji put ove sezone, odlično izveo prekid, ubacio loptu u kazneni prostor, a tamo je najspretniji bio Lazar Marković. Lopta je završila iz leđa golmana Jovanovića, a Želja je poveo 1:0.

U nastavku „Timok“ je igrao na sve ili ništa i možda je delovalo da su domaći češće bili pred golom „Želje“, ali osim šuta Pantića u 49.minutu kad je loptu zaustavila prečka, fudbaleri Timoka nisu imali konkretnije prilike. Svaki šut ka golu Železničara su ili zaustavljali odbrambeni igrači ili bi lopta lagano završila u rukama golmana Kneževića.

Utisak je da u ovom meču nije bilo slabog mesta u timu, svako je odlično izvršio poverene zadatke i dao svoj doprinos u 10 trijumfu „Železničara“ u ovoj sezoni kojim se pančevački tim učvrstio u gornjem delu tabele.

Po završetku susreta Goran Stanković, trener Timoka, istakao je da su njegovi igrači dali sve od sebe da u ovom duelu ostvare pobedu.

Strateg „Železničara“ Dragan Aničić je naglasio da je ovo bila veoma borbena utakmica i da težak teren nije dozvoljavao da se razvije igra, ali da je njegov tim zasluženo stigao do pobede koja ima posebnu posvetu.

Aničić se, potom, osvrnuo na sam meč.

Pobedom u Zaječaru „Želja“ je „spustio zavesu“ na takmičarsku 2021. Sledi pauza, a nakon praznika i novo okupljanje. Pripreme za nastavak sezone trebalo bi da traju šest nedelja tokom kojih će „Želja“ izbrusiti formu i da tokom prolećnog dela Prve lige nastavi sjajnu seriju iz finiša prvog dela. Podsetimo, sezona se nastavlja 26.februara mečevima 22.kola. U Pančevo će tada doći beogradski IMT.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad