Yunet
 

Sport

,,Železničar” zabeležio pobedu protiv ,,Zlatibora”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. novembar 2021. • 19:00 •

,,Železničar” zabeležio pobedu protiv ,,Zlatibora”

Pobedom protiv “Zlatibora” u 20. kolu Prve lige Srbije fudbaleri “Železničara” izbili su na 4. mesto na tabeli. Ovo je osmi uzastopni meč ”Dizelke” bez poraza. U prethdnih osam kola “Želja” je zabeležio četiri pobede i četiri remija. U poslednjem kolu “Železničar” gostuje u Zaječaru, ekipi “Timoka”. Meč se igra u nedelju, 5. decembra.

Pobedom 1:0 protiv ekipe “Zlatibora” fudbaleri “Železničara” nastavili su seriju dobrih rezultata. U poslednjih osam mečeva izabranici trenera Aničića ne znaju za poraz. Sa skorom četiri pobede i četiri remija “Želja” je posle 20. kola izbio na 4. mesto tabele Prve lige Srbije.

“Železničar” je imao icijativu tokom celog meča. Domaći su kontrolisali igru, imali veći posed lopte, stvarali šanse, ali lopta nije htela u mrežu. U prvom poluvremenu prilike su imali dva puta Konatar i jednom Radojičič, ali su mreže ostale mirne. U 41. minutu posle kornera koji je izveo Konatar igrači “Želje” su signalizirali da je odbrana gostiju igrala rukom, ali je sudija ostao nem. Gosti su u prvih 45. minuta dva puta uputili šut ka golu “Železničara”, ali je Knežević bio na oprezu.

I u drugom poluvremenu inicijativa “Želje”. Šansu je imao Jovanović, potom Stanimirović i Milošev. Lepa akcija Miloševa i Sikimića nažalost ostala je bez realizacije. Izmena u 81. minutu u redovima “Želje” pokazao se kao pun pogodak. Lui Žunior je proveo jedva 20 sekundi na terenu, i zatresao mrežu gostiju. Brana Ilić je izveo korner, ubacio je loptu na prvu stativu, najviši u skoku bio je Lui Žunior i doneo radost “Železničaru”. Inicijativa se konačno isplatila, “Železničar” je poveo 1:0. Svoje prilike u drugom poluvremenu imali su i gosti, ali je odbrana Želje bila na mestu.

Po završetku meča trener “Zlatibora” Zoran Jovanović je čestitao “Železničaru” na pobedi, a svojim igračima na prikazanoj igri. Strateg Železničara Dragan Aničić istakao je da su gosti pružili dobar otpor, posebno u prvih 45 minuta.

I ovu pobedu domaći su proslavili sa navijačima koji su se vratili na stadion “Mladosti” i poslednja 4 kola daju podršku “Dizelki” na njenom putu ka vrhu. Trijumfom protiv “Zlatibora”,“Železničar” se probio do 4. mesta na tabeli, do kraja ovog dela sezone ostalo im je još gostovanje u Zaječaru ekipi Timoka. Taj susret se igra u nedelju, 5. decembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena