Yunet
 

Sport

Prvi maraton mladog atletičara iz Kovačice

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. novembar 2021. • 08:59 •

Prvi maraton mladog atletičara iz Kovačice

Mladi atletičar Janko Svetlik iz Kovačice, čije su specijalnosti trke na 400 i 200 metara, istrčao je svoj prvi maraton. On je kao najmlađi učesnik trke, 42 kilometra oko Ade Ciganlije u Beogradu istrčao za 4 sata i 50 minuta.

Janko Svetlik, mladi atletičar iz Kovačice, istrčao je svoj prvi maraton oko Ade Ciganlije kao najmađi učesnik. Trku od 42 kilometra istrčao je za 4 sata i 50 minuta što je odličan rezultat za početnika čija je glavna karakteristika brzina i eksplozivnost, a ne kao što maratonske trke zahtevaju – izdržljivost. Janko Svetlik već četvrtu sezonu trenira trkačke discipline u Atletskom klubu „Crvena zvezda“ u Beogradu, a specijanost su mu trke na 400 i 200 metara. Ističe da je atletikom počeo da se bavi spontano.

Mladi i talentovani atletičar iz Kovačice osvajao je brojne nagrade i u kraćim trkama i na duže staze. Ističe da mu je najznačajnija nagrada upravo sa trke “Plavi krug oko Ade” posvećena obeležavanja Svetskog dana dijabetesa, na kojoj je učestvovao kao najmlađi takmičar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena