Yunet
 

Sport

“Železničar” pretrpeo poraz u šesnaestini finala Kupa Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. oktobar 2021. • 19:54 •

“Železničar” pretrpeo poraz u šesnaestini finala Kupa Srbije

Fudbaleri “Železničara” pretrpeli su poraz u šesnaestini finala Kupa Srbije. Napredak je slavio 1:0 golom Bačanina u 11.minutu.Za “Želju” je završeno takmičenje u Kupu I sad se okreću Prvoj ligi Srbije. U ponedeljak, u okviru 15.kola, u Pančevu gostuje Inđija, lider na tabeli.

Dobra igra, nekoliko 100% šansi, ali na kraju poraz. “Železničar” ima za čim da žali nakon meča šesnaestine finala Kupa Srbije protiv “Napretka”. Golom Bačanina u 11.minutu gosti su zabeležili pobedu I plasirali se u osminu finala Kupa.

Meč su bolje otvorili gosti. Već u 11.minutu zatresla se mreža domaćina. Grešku u dodavanju gosti su znalački umeli da kazne. Lopta je ubačena u šesnaesterac Jovanoviću, a on je sjajno usposlio Bačanin kome sa dva metra nije bilo teško da zatrese mrežu “Železničara”.

Rano vođstvo Napretka, međutim, nije uticalo na igru domaćih koji su u nastavku povezali redove I bili dominantni na terenu. Iako su šanse imale obe ekipe prilike koje su stvarali fudbaleri “Dizelke” su bile konkretnije. Najozbiljnije šanse da stignu do izjednačenja imali su Petrović u 24. i Milošev u 36.minutu.

Đorđević je izveo Slobodan udarac, lopta se odbila o živi zid pravo do Petrovića, Napadač “Želje” je šutirao na prvu, ali je u ovom meču odličan Vasiljević reagovao I sačuvao mrežu svog tima.

Balaž je uposlio Petrovća koji je šutorao na gol gostiju, Vasiljević je intervenisao. Odbijenu loptu je na prvu šutirao Milošev, ali se ona odbila od stative, a još jedna šansa za “Želju” je otišla u nepovrat.

U drugom poluvremenu dve šanse za goste. Najpre je Jovanović je na drugoj stativi pronašao Stevanovića, ali je intervenisao Živković. Potom je Jovanović ubacio u kazneni prostor “Želje”, ali je ponovo Živković bio siguran.

Nove prilike za izjednačenje “Železničar” je imao u samom finišu meča, Najpre je u 80.minutu šansu imao Lui. Brana Ilić je uputio šut ka golu gostiju, na trenutak su se odbranili, Lui je pokušao sa dva metra, ali su uz dosta sreće fudbaleri Napretka uspeli da se odbrane. U 87.minutu meča ILić je izveo slobodan udarac, odbrana gostiju je loptu izbacila van kaznenog prostora, na nju je naleteo Lazar Marković, šutirao na prvu, ali je Vasiljević odlično reagovao I ponoco spasio mrežu svog tima.

Do kraja meča još jedna poluprilika za “Želju”, šutirao je Luka Petrović, ali je lopta prošla kraj gola.

Po završetku meča Milan Đuričić, trener Napretka je bio zadovoljan zbog pobede svog tima.

Trener Železničara Dragan Aničić smatra da je pobednika u ovom meču presudilo iskustvo rivala.

Vremena za previše razmišljanja o ovom meču nema. Železničar već u ponedeljak očekuje još jedan od teških duela, u Pančevo stiže lider na tabeli Inđija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena