Yunet
 

Sport

Pančevački džudista Slavko Stanišić odbranio titulu Svetskog šampiona

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. oktobar 2021. • 18:13 •

Pančevački džudista Slavko Stanišić odbranio titulu Svetskog šampiona

Slavko Stanišić, pančevački džudista, osvojivši zlato na Svetskom prvenstvu za veterane u Lisabonu, još jednom je potvrdio da pripada samom vrhu u ovom sportu. Na putu do zlatnog odličja porazio je takmičare iz Nemačke, Azerbejdžana, Rusije i Ukrajine sa maksimalnim brojem poena.

Pančevački džudista, Slavko Stanišić, odbranio je svetsko zlata na veteranskom Svetskom Prvenstvu održanom u Lisabonu u apsolutnoj kategoriji M7. Imao je četiri borbe i sve protivnike savladao je iponom. Stanišić je na tatamiju bio dominantniji i u odnosu na mnogo mlađe džudiste, zbog čega ova medalja dobija još više na sjaju.

Džudo savez Srbije pomogao je zlatnom džudisti oko smeštaja i organizacije u Portugaliji.  Slavko ističe da ni u jednom momentu nije pomistio da odustane od turnira iako su mere zbog pandemije bile rigorozne.

Trener Džudo kluba “Dinamo” Ljubomir Stanišić i mladi džudista Aleksa Đurović dočekali su Stanišića na aerodromu i istakli da je on svojim uspehom dokazao da je uzor mladima.

Odbranjena je titula Svetskog šampiona, a Slavko Stanišić još jednom je pokazao snagu srpskog džudoa. Zaključuje da mu na samom putovanju ništa nije bilo teško, a da je najlakše bilo izaći na strunjaču.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad