Yunet
 

Sport

Novih 130 „životnih šampiona“ ispraćeno sa Palića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. oktobar 2021. • 10:51 •

Novih 130 „životnih šampiona“ ispraćeno sa Palića

Region je dobio novih 130 „životnih šampiona“ koji su pohađali istoimeni edukativno-sportski kamp na Paliću. Fudbaleri mlađih kategorija iz regiona uz svoje trenere, četiri dana učili su o životnim vrednostima, trenirali i stekli drugare za ceo život, pokazujući i sopstvenim primerom da jak region počiva na saradnji, zajedništvu i povezivanju.

Kampu na Paliću prethodilo je okupljanje istog formata na Zlatiboru u junu, kao i seminar za trenere u februaru, što znači da porodicu „životnih šampiona“ sada čini skoro 400 mališana iz beogradskog Grafičara, dobojske Sloge, sarajevskog Željezničara, bitoljskog Pelistera, Gorice i Maribora.

“U jednoj izuzetno teškoj i izazovnoj godini obezbedili smo da skoro 400 mališana i trenera učestvuje u svim aktivnosti kako trening, tako i edukativnog i zabavnog programa prilagođenog uzrastu polaznika. Uspeli smo da ponudimo nešto novo, a sve vodeći se idejom da sport treba da bude ne samo u funkciji vrhunskih rezultata, nego stvaranja vrhunskih ljudi i to je ono na šta stalno podsećamo – ono što želimo je da svi mladi sportisti budu sjajni ljudi. Velika nam je čast što su tu ideju prepoznali klubovi iz regiona jer su ovaj koncept videli ne samo kao priliku da uče nešto novo, već da region počne da se povezuje na zdrav i konstruktivan način. Najveći uspeh našeg programa je kad roditelj pita: „A kad će generacija naše dece učestvovati na kampu“, što nam daje dodatnu motivaciju“, istakla je ispred organizatora kampa programska direktorka Razvojnog centra za mlade i kreatorka ideje Aleksandra Knežević.

Važan deo okupljanja na Paliću bila je bezbednost učesnika i stoga su svi oni, bez obzira na uzrast, bili testirani na KOVID19 pre dolaska.

Podršku naslednicima pred kamp na Paliću pružili su mnogi fudbaleri iz regiona predvođeni srpskim interancionalcem i fudbalerom Mančester junajteda Nemanjom Matićem. 

Kamp je deo projekta „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“ podržanog od strane Erasmus+ programa Evropske unije. Cilj kampa je bio da doprinese ne samo sticanju novih znanja i podsticanju regionalne saradnje, solidarnosti i fer pleja, već i da kao besplatna aktivnost omogući da ga pohađaju i ona deca i mališani kojima finansijske prilike to ne bi dozvoljavale. Svi učesnici dobili su na poklon po komplet opreme.

Koordinator projekta je Razvojni centar za mlade iz Beograda, a konzorcijum okuplja partnere iz omladinskog, obrazovnog i sportskog sektora iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Ambasadori projekta su najbolji strelac Srbije Aleksandar Mitrović, kapiten fudbalera BiH i ambasador UNICEF Edin Džeko, kao i kapiten reprezentacije Severne Makedonije Goran Pandev.

Medijski partner projekta je TV Arena sport, a pomoć za kamp su obezbedili Aqualab laboratorija, AMS osiguranje, Energize i Voda Vrnjci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena