Yunet
 

Sport

“Železničar” se vratio u pobednički ritam

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. oktobar 2021. • 19:25 •

“Železničar” se vratio u pobednički ritam

Fudbaleri “Železničara” zabeležili su pobedu u 11.kolu Prve lige Srbije. Na svom terenu su savladali Kabel 2:0. Strelci za “Želju” bili su Milošev u 18. i Đorđević u 58. minutu. U narednom kolu, u ponedeljak, 11.oktobra, “Dizelka” gostuje u Loznici istoimenoj ekipi.

“Železničar” se vratio u pobednički ritam. U 11.kolu Prve lige Srbije pred svojim navijačima je savladao “Kabel” 2:0. Strelci za “Dizelku” bili su Milošev u 18. i Đorđević u 58. minutu utakmice.

U duel sa novosadskim timom “Želja” je igrao taman onoliko koliko je trebalo da bi ostvario pobedu. Mladi sastav rivala nije mogao da pruži ozbiljniji otpor, a u timu se istakao golman Elesin koji je imao nekoliko odličnih intervencija.

Prvu priliku “Železničar je imao u 6.minutu. Ilić je izveo korner, odlično pronašao Markovića koji je glavom uputio loptu ka golu Kabela. Elesin je odlično reagovao. Loptu su gosti izbacili u korner, još jednom je Ilić loptu ubacio u kazneni prostor, probao je Balaž, potom je priliku za šut imao I Marković, ali od svega lopta je otišla u aut.

Prvi gol je postignut u 18.minutu. Protić je uposlio Đorđevića koji odigrao povratnu ka beku “Želje”. Protić je ubacio u šesnaesterac, odlično pronašao Miloševa koji je glavom uputio loptu ka golu, a ona je uz malo sreće završila iza leđa Elesina za vođstvo 1:0.

Novu priliku Milošev je imao u 28.minutu ponovo na asistenciju Protića. Šutirao je iskosa sa leve strane, ali je Elesin bio na mestu. Do kraja poluvremena najpre je Balaž je sa distance proba da iznenadi golmana gostiju, potom i Protić, ali je Elesin odlično intervenisao.

U drugom poluvremenu slična slika. Plavšić je u 55.minutu dodao do Miloševa koji je sa ivice šesnaesterca uputio šut i primorao Elesina da interveniše. Drugi gol je stigao tri minuta kasnije. Marković je u 58.minutu prošao po levoj strani, dodao do Đorđevića koji je sa ivice kaznenog prostora poslao u mrežu. Odličnu igru i sjajne asistencije u prethodnih nekoliko kola Đorđević je sada krunisao pogotkom za vođstvo 2:0.

Do kraja meča još dve šanse za “Železničar”, najpre Miloševa, a potom i Markovića, ali je Elesin bio odličan.

Po završetku susreta Milan Belić, trener “Kabela” čestitao je domaćinu na pobedi, a potom se osvrnuo na igru svog tima,

Dragan Aničić, trener “Železničara” bio je zadovoljan sa tri boda, ali ne i sa realizacijom svog tima.

Pobedom protiv Kabela “Želja” se vratio na pobednički kolosek. Vremena za slavlje nema, već u ponedeljak ih očekuje još jedno teško gostovanje u Loznici. Susret se igra od 15 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena