Yunet
 

Sport

Pobeda u Kupu Srbije za Želju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. septembar 2021. • 09:00 •

Pobeda u Kupu Srbije za Želju

Fudbaleri “Železničara” zabeležili su pobedu u pretkolu Kupa Srbije, Radnički iz Pirota je savladan 3:0. Strelci za “Želju” bili su Ilić iz penala, Marković i Malešev. Ovim trijumfom “Železničar” je ušao u glavni žreb nacionalnog Kupa.

Dobra igra, efikasanost i pobeda “Železničara” obeležili su meč pretkola Kupa Srbije. Radnički iz Pirota je savladan 3:0, a golove za “Želju” su postigli Brana Ilić u 40. iz penala, Lazar Marković u 66. i Lazar Milošev u 70. minutu utakmice, koji je u dresu “Dizeke” debitovao golom.

Od starta utakmice “Želja” je krenuo agresivno, na terenu igrači su izgarali za svaku loptu,  Prvu polušansu “Želja” je imao u 14.minutu, iskosa sa leve strane šutirao je Ilić, ali je golman gostiju Ivanović bio na mestu. Samo minut kasnije nova gužva u šesnaestercu gostiju. Đorđević je odlično uposlio Ilića, on ponovo iskosa šutirao na gol, ali je odbrana bila na mestu, odbijenu loptu iz prve je ka golu uputio kapiten Plavšić, ali je ona prošla kraj gola. Mreža gostiju se zatresla u 40.minutu. U 39. igra rukom u kaznenom prostoru Radničkog. Sudija je pokazao na belu tačku, a egzekutor je bio Brana Ilić za vođstvo “Želje” 1:0.

Početak drugog poluvremena protekao je u blagoj inicijativi gostiju, ali je “Želja” vrlo brzo ponovo preuzeo konce igre, Nekoliko šansi I polušansi Đorđevića, Balaža, Regana, I odlične intervenicije Ivanovića. Inicijativa se isplatila u 66.minutu. Nakon kornera u kaznenom prostoru Radnikog najbolje se snašao Lazar Marković i povećao prednost domaćina na 2:0. Samo četiri minuta kasnije, još jedan korner, i isti ishod. Ovoga puta pred golom novajlija Milošev je odličo reagovao za vođstvo 3:0. Do kraja meča rutinska igra domaćih za pobedu I plasman u glavni žreb.

U meču pretkola Kupa među stative se vrati Marko Knežević koji je imao nekoliko odličnih intervencija što je, utisak je, dalo dodatnu sigurnost odbrani, ali i krila napadu. Dobru partiju pružila su i dvojica novajlija, Balaž siguran u odbrani, Milošev efikasan u napadu.

Po završetku utakmice Marko Vidojević, trener Radničkog, je najpre čestitao na pobedi Železničaru, a potom se osvrnuo na igru svog tima.

Dragan Aničić, strateg “Železničara” pohvalio je igru oba tima, a onda naglasio da je ovaj meč došao posle serije dobrih igara I loših rezultata.

Pobeda je bitna, efikasnost takođe, ali najvažnije je da se doba igra, požrtvovanost I želja za pobedom prikazani u pretkolu Kupa ponove i u duelu 6.kola Prve lige Srbije. U ponedeljak u Pančevo stiže Timok. Meč se igra od 16,30.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena