Yunet
 

Sport

Prvi bod za pančevačku “Dizelku”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. avgust 2021. • 12:42 •

Prvi bod za pančevačku “Dizelku”

Fudbaleri „Železničara“ upisali su prvi bod u novoj sezoni. Duel 2.kola Prve lige Srbije protiv „Mačve“ završen je rezultatom 1:1. Strelci su bili Mićanović u 45. minutu za „Mačvu“ i Sikimić u 71.minutu za „Železničar“.

„Želja“ je upisao prvi bod u novoj sezoni Prve lige Srbije. Duel protiv „Mačve“ završen je bez pobednika 1:1.

Fudbaleri „Železničara“ prikazali su bolju igru nego na premijeri protiv „Žarkova“. Tokom prvog poluvremena imali su nekoliko šansi, možda u najboljoj prilici je bio Sikimić u 27.minutu, ali ni jednu priliku nisu realizovali do kraja. Sa druge strane, gosti su prvi „poklon“ odbrane „Želje“ pretvorili u gol. Nesporazum između Kostića i golmana Živkovića sjajno je ispratio Mićanović i u samom finšu poluvremena doneo prednost gostima iz Šapca.

U drugom poluvremenu „Železničar“ je krenuo na sve ili ništa, na taj način ostavivši rivalu prostor za polu kontre i kontre. Prvu priliku u nastavku su imali gosti preko Marjanovića, ali su do gola stigli domaći fudbaleri. Strelac je bio Sikimić u 71.minutu koji je sjajno reagovao na ubacivanje Stanimirovića i doneo izjednačenje svom timu. Najizgledniju šansu do kraja meča imala je „Mačva“, Posle greške Kostića, loptu je dodao Beliću, koji je uposlio Trimanovića i napadač „Mačve“ je sa ivice šesnaesterca šutirao. U situacji „1na1“ golman Živković je sjajno intervenisao i sačuvao mrežu domaćina.

Po završetku meča strateg „Mačve“ Boris Savić je istakao da je zadovoljan kako je njegov tim igrao, a potom se osvrnuo na viđeno u utakmici.

Dragan Aničić smatra da su igrači oba tima bili veoma borbeni, ali da nije viđen dobar fudbal.

Prvi bod je upisan. Šansu za prvu pobedu fudbaleri „Železničara“ imaće već u petak kad gostuju u Beogradu, ekipi „Grafičara“ u 3.kolu Prve lige Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena