Yunet
 

Sport

U Vršcu održano Državno prvenstvo u akvatlonu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. avgust 2021. • 12:45 •

U Vršcu održano Državno prvenstvo u akvatlonu

U okviru Vršačkog sportskog leta, proteklog vikenda, na Gradskom jezeru u Vršcu održano je Državno prvenstvo u akvatlonu.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj sjajnoj organizaciji, Srpska triatlonska unija ponovo je poverila Gradu Vršcu i lokalnom triatlon klubu “Ahil” najmasovnije takmičenje u zemlji u ovoj disciplini. Takmičenje je započelo trkama mlađih kategorija, a potom su odmerene snage u glavnoj trci, gde su učesnici najpre privali 1000m u Gradskom jezeru a zatim trčali 6 krugova oko jezera, što predstavlja dužinu od 5200m. Grad Vršac ugostio je ove godine takmičare iz Beograda, Pančeva, Niša, Bora, Novog Sada, Kostolca i Valjeva.

“Ambijent je bio fantastičan, pobrinuli smo se da deca i navijači dobiju rekvizite za navijanje, da celu priču podignemo za jedan stepenik više. Trenutno smo jedini organizatori triatlona u celoj zemlji koji obezbeđuju finišerske medalje za sve učesnike, od najmlađih kategorija do najstarijih. Pozitivne vibracije koje smo dobijali od svih koji su se našli u našem gradu, daju nam motiv da iduće godine napravimo još bolju i prestižniju trku.” izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Marko Rašić

Apsolutni pobednik u muškoj kategoriji je Danko Vladimir, dok je kod devojaka najbolja bila Iva Pavlović iz Kragujevca. Posebnu kategoriju, kao nagradu za naše sugrađane poneo je najbrži vrščanin Andrej Cukanić, a najbrža devojka je Danijela Rizvić takođe iz Vršca.

“Posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Vršcu za nesebično pomoć oko organizacije i vrhunskog gostoprimstva. Takođe,zahvaljujemo se sponzorima: Turističkoj organizaciji Vršca, Centru Milenijum, JKP Drugi Oktobar Vršac, Svislajn Takovo, Fajt klubu Viva i Fitnes klubu 8. Veliku zahvalnost dugujemo i Srpskoj triatlonskoj uniji koja je omogućila održavanje državnog prvenstva u akvatlonu u našem gradu. Tehničko osoblje i sudije su i ovoga puta sve odradile besprekorno i sve je proteklo u najboljem redu. Vidimo se i dogodine na gradskom jezeru na Akvatlonu br.3!” izjavio je Kristifor Manču, predsednik Triatlon kluba Ahil iz Vršca.

U okviru Vrsaškog sportskog leta u organizaciji Grada Vršca i Fitnes kluba “8” održan je i otvoreni fitnes trening na Gradskom jezeru. Okupljeni u velikom broju, učesnici su mogli da se oprobaju u funkcionalnom fitnesu, a za najbolje su obezbeđene i nagrade. Otvoreni trening održao je čuveni vršački fitnes instruktor Milan Šalinački.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena