Yunet
 

Sport

Raste interesovanje za tekvondo u Srbiji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. avgust 2021. • 16:37 •

Raste interesovanje za tekvondo u Srbiji

Interesovanje za tekvondo u Srbiji je sve veće kažu u beogradskom klubu “Galeb” u kome treniraju Milica Mandić i Tijana Bogdanović. Za to su svako zaslužne upravo one. Pre pet godina Milica se sa Olimpijade vratile isto sa zlatom, dok je Tijana bila “srebrna”.  

Milica Mandić Srbiji je 2012. godine iz Londona donela zlatnu medalju. Osvojivši zlatno odličje u Tokiju još jednom je obradovala naciju i upisala se u istoriju kao najbolja srpska sportistkinja, a interesovanje za tekvondo u proteklih 9 godina znatno je poraslo.

Tekvondiskinja Tijana Bogdanović takođe je branila boje Srbije dva puta na Olimpijskim igrama. Iz Rija je donela srebro, a ovoga puta obradovala nas je bronzom.  

Iza srpskih reprezentativki stoji njihov trener i podrška, Dragan Jović. Oni s ponosom ističe da popularnost ovog sporta iz godine u godinu raste i da Srbija ima mnogo mladih talentovanih tekvondista.

Tekvondo klub “Galeb”, u kome treniraju Milica Mandić i Tijana Bogdanović, ima više od 400 članova na dva trenažna mesta u Beogradu. Prema rečima trenera Jovića za ovaj sport jednako su zainteresovani i dečaci i devojčice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena